Us atreviu a fer botifarra d'ou casolana?

És un dels àpats tradicionals de Dijous Gras

Cada cop falta menys perquè comenci la celebració de Carnestoltes. De fet, dijous, 24 de febrer, n'és el tret de sortida, amb la celebració de Dijous Gras. I la gastronomia és molt present durant aquesta jornada.

Si fa uns dies us explicàvem com fer la tradicional coca de llardons que es menja aquest dia, avui parlem de com fer l'altre element indispensable de Dijous Gras: la botifarra d'ou.

Us animeu a fer-la a casa?

INGREDIENTS:

  • 2/3 parts de papada de porc
  • 1/3 part de cansalada viada de porc
  • 8 ous per cada kg de carn
  • Budells prims de porc
  • Sal i pebre
  • Aigua

ELABORACIÓ:

  • Comencem per trinxar tota la carn de poc.
  • Ho barregem amb 18 grams de sal i 3 grams de pebre per cada quilo de carn.
  • En un altre recipient, batem 8 ous i 20 grams de sal per cada quilo de carn.
  • Quan estiguin ben batuts, ho barregem amb la carn prèviament trinxada.
  • Ara toca embotir els budells de porc amb la pasta, fent que quedi ben tou perquè no es trenquin al bullir-los.
  • Anem lligant els budells farcits amb la forma de la botifarra.
  • Quan les tinguem, les posem a bullir amb aigua a 100 graus.
  • Quan arrenqui el bull, ho deixem coure durant una hora i quart a 80 graus.
  • Passat aquest temps, traiem les botifarres de l'olla i les submergim en aigua freda un parell de minuts.

Ja la podem guardar a la nevera per gaudir-la Dijous Gras!

Més informació
 
Destaquem