Fem una refrescant amanida de síndria i formatge feta
Ha arribat la calor i la cuina s'omple de plats frescos per combatre les altes temperatures
A les portes de l'estiu, la calor ja es fa sentir amb força a Catalunya. I a la cuina, venen de gust els productes de temporada, frescos i rics en aigua, que ens ajuden a combatre les altes temperatures.
Avui parlem de la síndria, que ja la podem trobar en molts establiments al costat de casa. Una fruita que no solament està boníssima, sinó que, a més, és la que conté més aigua de totes, un 93%. Aquest fet fa que tingui grans propietats hidratants, a més d'un baix contingut calòric (30 kcal per cada 100 grams), i pocs hidrats de carboni i quasi zero greixos.
Això sí, és rica en Vitamines A, C i B, Manganès i Potassi. Per tot plegat, té efecte diürètic i depuratiu, i efecte protector del licopè davant del càncer i els problemes de cor.
I dit tot això, avui compartim una recepta molt senzilla, molt refrescant, i que farà les delícies de tots els comensals. Fem amanida de síndria amb formatge feta.
INGREDIENTS:
- 500 grams de síndria
- 200 grams de formatge feta
- Fulles de menta
- Orenga
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Neteja la síndria, treu-li la pell, i treu les llavors.
- Talla-la a daus petits.
- Posa la síndria en un bol per a amanides, i esmicola per sobre el formatge feta, o fes-lo a dauets.
- Afegeix unes fulles de menta per sobre.
- Amaneix l'amanida amb una mica de sal i pebre.
- Afegeix també orenga.
- I un bon raig d'oli d'oliva.
Ja tens a punt una boníssima amanida per combatre la calor!