Bacallà amb cigrons i espinacs.

Cuina

Divendres Sant fem bacallà amb cigrons i espinacs!

Tradicionalment, Divendres Sant és dia d'abstinència, i s'acostuma a no menjar carn

És Divendres Sant i, tradicionalment, aquesta és una jornada d'abstinència, segons la tradició catòlica. Amb tot, hi ha una sèrie de productes que no estaven prohibits durant aquest període, igual que passava durant la Quaresma. Entre ells, els llegums i el bacallà.

Aprofitant l'avinentesa, i abans de celebrar una Pasqua atípica aquest cap de setmana, avui us proposem cuinar bacallà amb cigrons i espinacs. Un plat senzill de preparar i que us encantarà!

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 750 gr. de lloms de bacallà sec
  • 750 gr. de cigrons cuits
  • Unes quantes fulles d'espinacs
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 grans d'all
  • 4 cullerades de tomàquet fregit
  • 3 culleradetes de salsa romesco o de calçots
  • 4 ous durs
  • sal i oli

ELABORACIÓ:

  • Heu de dessalar el bacallà (tres dies abans), i abans de cuinar-lo, eixugar-lo bé.
  • Enfarineu el bacallà, fregiu-lo i reserveu-lo.
  • Tallaeu les cebes en juliana, i també els alls a trossos ben petits.
  • Fregiu la ceba en el mateix oli del bacallà, i quan comenci a transparentar, afegiu els alls.
  • Quan els alls estiguin fregits, afegiu el tomàquet i la salsa romesco. Barregeu i coeu un parell de minuts.
  • Afegiu els cigrons i dos gots d'aigua, i quan comenci a bullir, afegiu els espinacs.
  • Tapeu la cassola i deixeu coure uns deu minuts.
  • Afegiu llavors el bacallà i els ous tallats per la meitat.
  • Deixeu coure cinc minuts més i...

Llest per servir!