La cuina de tardor canvia considerablement respecte dels mesos de més calor. Així, a les nostres cuines arriben nous productes de temporada a Catalunya. Entre ells, la carabassa que, a més d'estar boníssima i servir-nos per a guarnir la casa, aporta molts beneficis nutricionals al nostre organisme.
La carabassa és un aliment rehidratant, amb aproximadament el 90% d'aigua, té un 20% de proteïna, un 70% d'hidrats de carboni d'assimilació progressiva, i un 13% de greixos, majoritàriament poliinsaturats. Aporta vitamina A, C i B6, minerals com el manganès i el coure, i és rica en fibra. També conté potassi, vitamina B2, vitamina B9, vitamina K, vitamina B5 i magnesi.
Amb tot això, la carabassa és molt saludable perquè té efecte anticancerós, és útil en els problemes de pròstata, protegeix el cor, ajuda a combatre el desig de dolç, i té efecte antiinflamatori, entre altres.
I ara que ja sabem tot això, us proposem preparar un dinar amb carabassa una mica diferent: croquetes de carabassa i civada.
INGREDIENTS:
- 1 carabassa mitjana
- 1 tassa de flocs de civada
- Llavors de sèsam o lli
- Salsa de soja
- Sal, orenga, i els condiments que més ens agradin
- Pa ratllat i oli d'oliva verge
ELABORACIÓ:
- Comencem per neteja i pelar la carabassa.
- També li hem de treure les llavors.
- La tallem a daus i la posem a bullir en aigua i sal fins que estigui tova.
- Mentrestant, en un bol, barregem la civada amb una culleradeta de llavors de lli, un raig de salsa de soja i les espècies i la sal. La quantitat depèn del vostre gust!
- Quan la carabassa estigui tova, l'escorrem, la submergim en aigua freda, i la tornem a escórrer.
- Fem puré amb la carabassa, i ho barregem amb la mescla que teníem ja preparada.
- El resultat, una massa densa, la posem a la nevera durant dues hores.
- Passa aquest temps, podem començar a fer les croquetes.
- Fem boletes i els donem forma de croqueta, i les arrebossem amb pa ratllat.
- Solament falta coure-les. Podem fregir-les en oli ben calent, o fer-les al forn.
I ja les tenim a punt! Bon profit!