Albert Pla, el cantautor de Sabadell que no deixa indiferent

És un dels noms més rellevants del panorama musical català

Albert Pla
Albert Pla | Cedida

 

Si es parla de grans noms de la música a Sabadell, un dels que primer destaca és, sense cap dubte, el d'Albert Pla. Nascut a la ciutat vallesana el 22 de setembre de 1966, Albert Pla i Àlvarez és un cantautor català que canta també en castellà, les seves creacions musicals i els seus concerts barregen un to infantil, controvertit, provocador i de denúncia, cosa que el fa molt difícil de classificar en un corrent musical determinat.

 

Les seves actuacions i gires sovint tenen un fort component teatral, no sempre en l'escenografia sinó en la mateixa execució del cantant. Albert Pla ha causat sovint polèmica en les seves lletres i declaracions, i a vegades ha topat amb la censura, com en la lletra de la seva cançó La dejo o no la dejo (1997), on narra la història d'amor amb una dona terrorista, que li va costar un any allunyat dels escenaris, o Carta al Rey, dirigida al Rei d'Espanya, a la qual va haver de canviar el títol per Carta al Rey Melchor.

 

Recuperem una de les cançons de Pla, la interpretació que va fer per a Suena Guernica del tema Están cayendo bombas en Madrid.

 

 
Destaquem