De Tivissa a Sant Blai

Ruta a peu entre feixes d'oliveres i d'ametllers

El Palau Robert recomana aquesta ruta: De Tivissa a Sant Blai.

Aquesta ruta capta el contrast paisatgístic entre les feixes d'oliveres i d'ametllers i els escarpats cingles de Sant Blai, ideals per a les excursions de muntanya. L'actual ermita de Sant Blai, destí de l'excursió, construïda el 1858 i posteriorment reformada, és d'estil gòtic.

Ruta senyalitzada.

El punt de partida és Tivissa. Des de Móra d'Ebre, s'hi arriba per les carreteres C-12 i C-44 prenent primer els indicadors de Tivissa i seguidament els de la zona esportiva i oficina de turisme. Després, cal dirigir-se als camps d'esports per un carrer de circumval·lació i, al costat del camp de futbol, es trobaran les indicacions d'un aparcament: és el punt d'inici de la ruta.

  • 0,00 km (307 m). Tivissa. Des de l'aparcament que hi ha al costat del camp de futbol, cal anar amunt per la dreta (S) fins al final del carrer Sant Blai, on, tombant a l'esquerra, se surt del poble per una forta però curta pujada. De seguida es planeja i, al costat d'una casa, es troben els primers indicadors del GR 7 i el camí es transforma en un corriol. Es continua a migdia entre feixes d'ametllers i d'oliveres. Encara no 10 min més endavant, s'arriba a un coll des d'on ja es pot albirar el cingle que protegeix Sant Blai.
  • 1,00 km (348 m), 0 h 20 min. S'arriba a una pista ampla, que es pren a l'esquerra (NO) seguint en tot moment les marques del sender GR 7. Des d'aquest indret, es gaudeix d'una vista fabulosa del poble. Es continua per la pista, que gira al SO, s'endinsa entre els cingles i, gràcies a una obertura natural, creua el barranc de Sant Blai. El camí s'enfila.
  • 1,52 km (348 m), 0 h 30 min. Petita àrea de descans, on el barranc fa uns tolls d'aigua i també hi ha una font.
  • 1,82 km (391 m), 0 h 38 min. Més endavant, s'arriba a l'ermita de Sant Blai, situada sota un cingle envoltat de boscos d'alzines i de pins. La tornada es fa pel mateix camí.
  • 3,64 km (307 m), 1 h 10 min. Aparcament que hi ha al costat del camp de futbol de Tivissa, punt de partida i final de l'itinerari.

Més informació

Sant Blai. FOTO: Catalunya-Palau Robert

Sant Blai. FOTO: Catalunya-Palau Robert

CONSELLS

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

• El mapa i la brúixola

 

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.

Aquesta ruta i moltes més les trobareu al fons de rutes de Palau Robert a wikiloc.

El Palau Robert depèn del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Difusió.

 
Destaquem