Senderisme: Monistrol de Montserrat-Monestir de Montserrat

Ruta a peu exigent recorrent un itinerari difòs pel Patronat de la Muntanya de Montserrat

El Palau Robert recomana aquesta ruta: Monistrol de Montserrat-Monestir de Montserrat.

Exigent recorregut des de Monistrol de Montserrat al monestir de Montserrat i tornada a Monistrol pel camí de l'Àngel, el de l'Arrel i el coll de la Molella. Aquesta ruta forma part del conjunt d'itineraris difosos pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Ruta senyalitzada

Monistrol de Montserrat des del camí dels Tres Quarts. FOTO: Catalunya_Palau Robert

Monistrol de Montserrat des del camí dels Tres Quarts. FOTO: Catalunya_Palau Robert

 

Llarga incursió al sector oriental de Montserrat entre els nuclis de Monistrol de Montserrat, del monestir de monges de Sant Benet i del monestir i santuari de la Mare de Déu, amb tots els equipaments turístics, i de l'antic monestir de Santa Cecília, amb un refugi de muntanya.

La pujada es fa pel que resta del camí de l'Àngel, l'antic traçat per on els pelegrins medievals s'acostaven al santuari des del sector de Terrassa, mentre que baixem per la llarga vall de margues grises del Piteu, tocant al petit nucli de la Calcina.

Ens enfilarem als dos esperons orientals del massís, el de Sant Joan per Sant Miquel, i el de la Trinitat, que serà la porta del passeig pel peu de les altes parets septentrionals d'aquest sector del massís.

Per a una versió detallada del recorregut consulteu els documents de la ruta al web del Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Marganell. Santa Cecília de Montserrat. FOTO: Catalunya_Palau Robert

Marganell. Santa Cecília de Montserrat. FOTO: Catalunya_Palau Robert

CONSELLS

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

 

• El mapa i la brúixola

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.

Aquesta ruta i moltes més les trobareu al fons de rutes de Palau Robert a wikiloc.

El Palau Robert depèn del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Difusió.

 
Destaquem