Coll de les Bruixes

Ruta a peu per gaudir d'una magnífiques vistes de la zona de Montserrat

El Palau Robert recomana aquesta ruta: Coll de les Bruixes.

La ruta recorre la serra del Cul de la Portadora fins a arribar al seu cim més alt. Des d'allà se'ns ofereix una espectacular i original panoràmica de la zona del Montserrat on es troben el monestir i la Santa Cova. Aquesta ruta forma part del conjunt d'itineraris difosos pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Ruta senyalitzada

L'Alzina Senyora. FOTO: Catalunya-Palau Robert

L'Alzina Senyora. FOTO: Catalunya-Palau Robert

L'itinerari neix a l'estació de tren de FFCC de la Generalitat de Catalunya de Monistrol de Montserrat. Des de l'estació iniciem el nostre camí cap a la urbanització de la Batanera, seguim pel camí de Sant Antolí i al final d'aquest, prenem un corriol a l'esquerra que ens porta a l'ermita de Sant Antolí (s. XIV).

Seguim per un caminet entre vinyes fins a l'Alzina Senyora. Passem per sota d'aquest magnífic arbre per cercar una pista que entomem a l'esquerra, per trencar tot seguit a la dreta i arribar a un petit clar. Deixem la pista per entrar per la dreta cap a una pineda i enllacem amb una nova pista (GR5) que prenem a la dreta i que ens porta a les restes del medieval Hostal de La Creu.

Tirem recte en clar pujador, és aquí on iniciem el nostre recorregut per la serra del Cul de la Portadora. Superat el coll de Cabra i després d'un fort repetjó arribem al cim del Cul de La Portadora amb impressionants vistes de Montserrat. La ruta continua cap al coll de les Bruixes.

Prenem el camí de l'esquerra que discorre en clara baixada fins al collet dels Còdols, a l'encreuament de camins seguim per l'esquerra fins a trobar-nos amb la casa del Bovet. Uns metres enllà arribem al camí carreter que dona entrada a les cases de la urbanització del Palà.

Seguim les marques del GR 96 que ens porten de nou al coll de La Creu. Marxem tot recte guiats per les marques del GR, deixem l'Hostal de la Creu a la dreta i emprenem el descens fins al nostre punt de partida.

L'itinerari té una alternativa més curta: es pot realitzar només la primera part de la ruta fins a arribar a l'Hostal de la Creu i després prendre el camí final de baixada cap a Monistrol. Va ser dissenyat pel Club Muntanyenc Monistrolenc.

Més informació

Serrat de l'Hospici. FOTO: Catalunya-Palau Robert

Serrat de l'Hospici. FOTO: Catalunya-Palau Robert

CONSELLS

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

• El mapa i la brúixola

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.

Aquesta ruta i moltes més les trobareu al fons de rutes de Palau Robert a wikiloc.

El Palau Robert depèn del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Difusió.

 
Destaquem