Ruta del Ter en bicicleta

Explorant la bellesa natural a dues rodes

La Ruta del Ter és un emocionant recorregut en bicicleta que et permet explorar la majestuositat del riu Ter i els seus voltants. Amb aproximadament 220 quilòmetres de longitud, aquesta ruta ofereix una varietat de paisatges impressionants, des de les altes muntanyes de Vallter fins a la desembocadura a la Gola del Ter, prop de Torroella de Montgrí-l'Estartit. Al llarg del camí, podràs gaudir de pobles pintorescs, embassaments serens i encantadors senders naturals. La Ruta del Ter és un emocionant recorregut en bicicleta que et permet explorar la majestuositat del riu Ter i els seus voltants. Amb aproximadament 220 quilòmetres de longitud, aquesta ruta ofereix una varietat de paisatges impressionants, des de les altes muntanyes de Vallter fins a la desembocadura a la Gola del Ter, prop de Torroella de Montgrí-l'Estartit. Al llarg del camí, podràs gaudir de pobles pintorescs, embassaments serens i encantadors senders naturals.

Explorant la Ruta del Ter amb bicicleta

És recomanable utilitzar una bicicleta de muntanya (BTT) per realitzar aquesta ruta, ja que alguns trams al Ripollès i Osona poden presentar dificultats d'accés amb una bicicleta de cicloturisme. A partir dels embassaments i fins a la desembocadura, es pot fer servir una bicicleta de cicloturisme sense problemes. Per conèixer les senyals que has de seguir, consulta la secció “Senyalització” en la informació proporcionada pel Consorci del Ter.

La ruta es divideix en quatre etapes, cadascuna amb el seu propi nivell de dificultat i característiques específiques. Els camins que recorreràs són de titularitat pública i privada, i es estenen per vies de comunicació de baixa intensitat de trànsit, com pistes forestals, vies verdes, camins rurals, corriols i carreteres secundàries.

És important tenir en compte que el tram des de Setcases fins a El Pasteral (després dels embassaments) requereix una bicicleta de muntanya i certa condició física. En alguns punts, és possible que hagis de descendir de la bicicleta a causa de forts pendents i, en certes èpoques de l'any, podràs trobar vegetació alta en alguns trams propers al riu. Si portes alforges, carretons o bicicletes tàndem, podràs tenir dificultats per passar en certs punts.

A més, és obligatori descendir de la bicicleta en el corriol d'entrada al Parc del Castell Montesquiu, durant uns 500 metres. No obstant això, el tram que va des del final dels embassaments fins a la Gola del Ter es pot recórrer amb una bicicleta de cicloturisme.

Ruta del Ter: Connectant amb la naturalesa sobre dues rodes

A continuació, et presentem un resum de les etapes de la Ruta del Ter en bicicleta:

1. De Vallter a Ripoll:

Aquesta etapa té una distància aproximada de 48,7 quilòmetres i comença a Vallter 2000, descendint per la carretera GIV 5264. Passaràs per pobles encantadors i tindràs l'oportunitat de gaudir de la bellesa del riu Ter fins arribar a Ripoll, on es uneix amb el riu Freser.

2. De Ripoll a Manlleu:

En aquesta etapa, sortiràs de Ripoll i recorreràs uns 46,70 quilòmetres fins arribar a Manlleu. El camí et portarà a través del riu Ter per la riba dreta, passant per llocs com la central d'en Botei i la Cúbia. Després, entraràs al Parc del Castell de Montesquiu (on cal baixar de la bicicleta durant el corriol d'entrada, uns 500 metres). Continuaràs el teu camí fins a Sant Quirze de Besora, seguint el riu fins a Saderra i, finalment, agafaràs el vial de servei de la C-17 fins a Borgonyà, Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu. En aquest tram, trobaràs els meandres més pronunciats del Ter.

3. De Manlleu a Girona:

En aquesta emocionant etapa d'aproximadament 75,24 quilòmetres, t'endinsaràs en un dels paratges més impressionants del nostre país: les cingleres i afraus que envolten els embassaments de Sau i Susqueda i el congost pel qual el Ter descendeix cap a Osor. Després, et uniràs a la via verda del Carrilet, que passa pels municipis de Bescanó, Salt i finalment Girona. Girona és un punt d'aturada obligatòria, on trobaràs tot tipus de serveis per descansar i recuperar forces.

4. De Girona a la Gola del Ter:

L'última etapa de la ruta té una distància d'aproximadament 49,18 quilòmetres. Després de creuar el centre urbà de Girona i Sarrià de Ter, t'enfonsaràs al Congost de Sant Julià de Ramis, on el Ter desemboca a la plana empordanesa i arriba fins a la platja de l'Estartit. Aquest tram és predominantment pla i tindràs l'opció de seguir el curs del riu pel marge dret o esquerre, amb senyalització adequada.

Passa la nit a Vic

Hotel J Balmes Vic

Hotel J Balmes Vic

Si desitges allotjar-te durant el teu recorregut, et recomanem considerar l'hotel Jaume Balmes de Vic. Situat de manera estratègica a la meitat del recorregut, és una excel·lent opció per descansar i recuperar forces abans de continuar amb l'aventura en bicicleta.

Gaudeix de la Ruta del Ter en bicicleta i deixa't sorprendre pels magnífics paisatges que trobaràs en cada etapa d'aquest apassionant recorregut!

 
Destaquem