La Ruta del Chorro

Descobreix la ruta del Chorro, una dels rutes de senderisme més espectaculars de Castella-la Manxa

Castella-la Manxa és un destí rural amb una riquessa natural i cultural imperdible. Amb raó va inspirar a tantes artistes i escriptores il·lustres de la península!

Castella-la Manxa mereix, sense dubte, una visita obligada pels amants de la natura i el turisme rural. A la província de Toledo trobem el Parc Nacional de Cabañeros, una de les joies naturals de l'interior d’Espanya que mereix molt la pena visitar i, dins del parc, a Los Navalucillos, una dels rutes més maques és la de la Ruta del Chorro.

 

Ruta del Chorro, Chorrera Chica i Rocigalgo

Aquesta ruta transcorre per la zona més muntanyenca del parc, on es poden admirar les cascades del Chorro i la Chorrera Chica, així com el pic Rocigalgo, el més alt dels Montes de Toledo, amb 1.448 metres d'altitud.

El punt d'inici de la ruta és la Caseta d'Informació de Los Navalucillos, situada en el límit d'aquesta població, a la qual s'accedeix per una pista de terra des del desviament prop del quilòmetre 16 de la carretera CM-4155. Allí es pot sol·licitar el permís d'accés i deixar el cotxe en l'aparcament.

Ruta del Chorro

Ruta del Chorro

La ruta transcorre per un camí ample i còmode envoltat de bosc mediterrani, amb alzines, jares i altres espècies típiques. En arribar al rierol de la Arañosa, s'aprecia el contrast amb el bosc de ribera, on creixen freixes, salzes, castanyers i algunes joies botàniques com el teix i el grèvol.

Després de creuar el rierol del Chorro, quan portem una hora de recorregut aproximadament, arribarem a una esplanada coneguda com la presa de l'aigua, on trobarem un racó botànic amb una gran varietat d'espècies. Continuarem el camí fins al desviament del Chorro, on es troben les restes d'un sestil, antic refugi de cabrers. Una vegada travessem un rebollar arribarem al primer gran atractiu de la ruta: la cascada del Chorro, de 20 metres d'altura, envoltada d'una exuberant vegetació. És un lloc ideal per a fer una parada i gaudir del so i la frescor de l'aigua.

Si continuem fins a Chorrera Chica, ens trobarem amb un camí una mica més empinat i estret, però en el qual gaudirem d'unes vistes espectaculars de la vall. Després de caminar uns quants metres trobarem una bifurcació cap a aquesta cascada amagada a la qual s'arriba caminant al marge del rierol. 

Si continuem pujant fins al Rocigalgo, ens trobarem amb una pujada més exigent però que recompensa amb unes vistes panoràmiques impressionants del parc i els seus voltants des del pic més alt dels Montes de Toledo.

Una vegada arribem al Rocigalgo, podem tornar sobre els nostres passos o continuar per la ruta del Massís de Rocigalgo, una ruta més exigent, de 19 km, fins a tornar a la caseta d'Informació de Los Navalucillos.

 

Informació pràctica

Dificultat de la ruta: Mitja-baixa

Inici de la ruta: Caseta de Informació de Los Navalucillos

Durada aproximada (anada): 4 km (1h30min) fins al Chorro; 5,5 km (2 hores) fins a la Chorrera i 9km (3 hores i mitja) fins al Rocigalgo.

Tornada: Pel mateix camí o fent la ruta del Massís de Rocigalgo

 

Allotjament a Toledo

Yit Puerta Bisagra

Yit Puerta Bisagra

Si ens animem a visitar el Parc Nacional de Cabañeros, allotjar-nos a Toledo és la millor opció, ja que es troba a només una hora del parc i és una ciutat que mereix molt la pena visitar. Els hotels de YIT Puerta Bisagra és una bona opció d'allotjament a la ciutat, ja que compta amb una atenció al client excel·lent i habitacions àmplies i còmodes en el centre de la ciutat. Està situat al centre de la ciutat, el qual et permet moure't a peu per la ciutat.

La seva decoració està enfocada al Toledo més típic: un tradicional pati que combina elements castellans i andalusins i que proporciona una agradable llum natural gràcies a la lluerna de vidre.

Viu una experiència completa fent la Ruta del Chorro i quedant-te a dormir a la ciutat de les seves cultures.

 

 
Destaquem