Millors rutes al Parc Nacional de Garajonay a La Gomera

Endinsa't en la màgia dels seus boscos tropicals

El Parc Nacional de Garajonay en la Gomera va ser Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, motiu suficient per a visitar-lo. Encara que, la raó més important per anar al parc és que en ell es troba un dels boscos més singulars d'Espanya: la laurisilva canària. És un ecosistema tropical humit, per la qual cosa presumeix d'una gran exuberant vegetació i una gran diversitat d'espècies botàniques. Una selva en tota regla.

Per descobrir el bosc, existeixen 18 camins senyalitzats i numerats que recorren el Parc Nacional. Hi ha camins per tots els nivells, per la qual cosa no hi ha cap excusa per endinsar-se en la seva arbreda.

Rutes del Parc Nacional de Garajonay

Alt de Garajonay

Aquesta ruta proposa ascendir per la quarta muntanya més alta de les Illes Canàries i coronar el seu pic.
Existeixen tres camins per aconseguir el cim: des de la Llacuna Gran (camí 14), Contadero (camí 7) i Pajarito (camí 17). Malgrat que totes les rutes són de nivell intermedi, les dues últimes són les més ràpides, en menys de 2 hores es realitza el recorregut. La primera i segona opció són rutes circulars, mentre que la tercera (Pajarito) és un camí lineal.

Des del cim, a 1.487 metres d'altitud, es pot contemplar les meravelloses vistes de La Gomera i fins i tot, i en dies clars, es pot apreciar el conjunt de les Illes Canàries. El camí no només et regalarà vistes magnífiques durant i al finalitzar el recorregut, a més, a la part alta de la talaia podràs visitar un antic jaciment arqueològic.

Circular de Las Creces

Marcat com el camí 5, és una ruta ideal per fer amb nens per la seva facilitat. El recorregut s'inicia i finalitza a l'àrea recreativa de Las Creces, per tant, és una ruta circular.

El camí s'endinsa en la selva, en un bosc frondós i exòtic. Un passeig de poc més de 4 quilòmetres que es realitza en hora i mitja.

Ermita de Lourdes


Per emprendre la ruta cap a l'Ermita de Lourdes, coneguda com a camí 2, s'ha de partir des de la zona del Reventón Oscuro i seguir el serpentejant trajecte del rierol que a través de l'exuberant bosc de El Cedro.

El camí és lineal i presumeix de baixa dificultat, el trajecte complet (anada i tornada) es fa en 40 minuts. Un passeig tranquil a través d'un bosc que destaca pels seus troncs coberts de molsa i el sòl entapissat amb un mantell de fulles ocre.

El punt culminant d'aquesta ruta és la popular Ermita de Lourdes, un petit i encantador temple religiós construït al costat del Rierol del Cedre. En aquesta zona, es troba una agradable plaça, un petit doll d'aigua potable i algunes taules on poder descansar i prendre un piscolabis.


On allotjar-te a La Gomera?
 
Hotel Torre del Conde

Hotel Torre del CondeDescobreix els encants de l'Illa de La Gomera allotjant-te al Hotel Torre del Conde. Situats al costat de l'emblemàtic Parc de La Torre del Conde i a pocs metres de la platja. A més, el Parc Nacional de Garajonay està a pocs minuts amb cotxe de l’allotjament, per la qual cosa tindràs l'oportunitat perfecta per realitzar alguna de les rutes recomanades i descobrir la seva màgia del seu bosc.
 
 
Destaquem