Què fer a Miami en 3 dies

La Florida és molt més que Miami, però l’Estat que no tributa impost sobre la renda, és conegut mundialment gràcies a les platges, la vida nocturna i a les pel·lícules i sèries de televisió que utilitzen Miami com a escenari.

Miami no és la ciutat més poblada de La Florida, però sí que ha de ser l’eix de qualsevol viatge que fem a l’Estat de les taronges. Miami és la capital de la migració cubana als Estats Units. Encara avui trobareu cubans que acaben d’arribar -parleu amb ells i escolteu l’esfereïdor relat del seu viatge de Cuba a Guatemala, el trànsit per la selva i les màfies, fins a arribar a Miami- i que fan de cambrers al restaurant que el tiet va obrir en l’època dels “Balseros” o d’aparcacotxes als centenars de “valet” de la ciutat.

Els serveis turístics de Miami estan ocupats per migració hispana, sobretot cubana, el que confereix a la ciutat un tarannà singular, agradable i servicial. I, alhora, permet, fins i tot, visitar la ciutat sense necessitat de parlar un brie d’anglès.

Us recomano que la vostra estada a Miami sigui, com a mínim, de 3 dies i les visites que em semblen més recomanables són aquestes:

  1. Gaudeix d’un partit de l’NBA
  2. Navega i visita les cases dels famosos
  3. Fes el guiri per Miami Beach i al·lucina amb els edificis Art Deco
  4. Miami Design District

 

  1. Gaudeix d’un partit de l’NBA

Si teniu la sort de coincidir amb un partit dels Miami Heat -encara que no sigueu ni fans dels Miami ni us agradi el bàsquet- és una experiència increïble que agrada a grans i petits. Com tots els grans esports a Estats Units, es tracta d’un espectacle. L’American Airlines Arena és el pavelló dels Miami Heat. És enorme i està dotat de totes les comoditats i atencions que us pugueu imaginar. No té res a veure amb qualsevol pavelló dels grans equips de bàsquet del nostre país. Instal·lacions modernes, d’alta qualitat i pensades pel gaudí de l’espectador. Seients amplis i amb codis QR per demanar menjar. Passadissos gegants amb desenes de restaurants i bars diferents. Aptes per totes les butxaques. Pantalles indicadores d’afluència i temps d’espera a cada un dels serveis de restauració.

L’espectacle és impressionant. Si ets seguidor dels Miami Heat podràs animar amb un Let’s Go Heat o un Defense, però si no t’agrada l’equip o el bàsquet, estaràs entretingut amb la càmera dels famosos, les cheerleaders, els cantants o la caiguda de samarretes des del sostre i amb paracaigudes.
 

  1. Navega i visita les cases dels famosos

Fer una excursió amb vaixell per Miami és imprescindible. Compra un bon tour que et faci un passeig pels diferents Keys de Miami i t’ensenyin les cases de la Shakira, en Julio Iglesias, en David Beckham o en Simon Campbell (creador de la Viagra), mentre escoltes música i una sobrecàrrec porto-riquenya t’ho fa passar d’allò més bé gràcies a l’ambientació i la gràcia que li posa.

 


 

  1. Fes el guiri per Miami Beach i flipa amb l’Art Decó

Pocs llocs et seran tan reconeixibles com Miami Beach. Els que pintem canes pensarem amb en Soni i en els flamencs de la intro de Corrupció a Miami, mentre que les noves generacions pensaran  l’Horatio Caine i la Calleigh Duquesne de CSI: Miami.

Qualsevol europeu també entendrà per què als Estats Units se’l coneix com el país de les Big Sizes i és que us trobareu asseguts, en qualsevol de les desenes de bars d’Ocean Drive, a centenars de persones enormes que beuen còctels de dimensions infinites.

Feu el guiri entrant a alguna de les grans botigues de souvenirs. Compreu una ungla de caiman, un imant o una samarreta de tirants. Quan una tarda calorosa arribo a casa i em poso la samarreta blava de tirants amb la foto de Miami em teletransporta a la humitat de Miami i em baixa la temperatura corporal un parell de graus.

Més tard, quan la vista ja s’hagi adaptat a l’espectacular llum, a les grans dimensions, als espectaculars cotxes i a l’heterogeneïtat d’espècimens humans, aixecareu el cap i us quedareu impressionants amb els edificis Art Decó del Districte Històric i Arquitectònic de Miami Beach. El Marlin Hotel i el Breakwater són els meus preferits. 

  1. Miami Design District

Benvinguts al barri més elegant, amb les botigues més exclusives i amb l’arquitectura més trencadora. T’imagines els aparcaments convertits en obres d’art? L’has trobat. És el Miami Design District. The Museum Garage, Palm Court Garage,..., no hi ha res així en tot el món.

 


 

Per mi el millor hotel per allotjar-se a Miami és el Eurostars Langford. Un hotel cèntric, amb un personal excepcional i del nostre país. Seran els vostres amfitrions perfectes i us donaran els millors consells i les indicacions més encertades. 

Però com abans us he dit: La Florida és molt més que Miami i encara que aquesta sigui una visita obligada, us prometem continuïtat i descoberta dels millors racons de La Florida.

 
Destaquem