Escapa’t a Palència un cap de setmana

Palència és una d'aquelles ciutats la visita de les quals tendim a posposar. I és que sembla quedar enrere si la comparem amb les seves "germanes" Lleó, Salamanca o Segòvia. Per això, et convidem que descobreixis la nostra ruta per la ciutat de Palència i t'escapis durant un cap de setmana a Palència per gaudir d'una ciutat que té molt per oferir. 

Punt de partida

Per arribar a Palència des de Barcelona tens 3 opcions diferents: en avió fins a Valladolid i després d'això un tren de tot just 30 minuts; amb 2 trens passant per Madrid; o bé amb el teu propi cotxe en un viatge d'unes 7 hores aproximadament. 

Si ets dels que viatgen en cotxe, sabràs que l’aparcament és un aspecte clau. Però no et preocupis, l’Hotel Castilla Vieja t'ho posa molt fàcil. Situat en ple centre de Palència, a tan sols 3 minuts caminant de la Plaça Major, t'ofereix gran quantitat de serveis, entre ells, pàrquing privat per a tots els seus clients. A més d'això, gràcies a l'hotel Castilla Vieja podràs assaborir, de primera mà, els productes i receptes més tradicionals de Palència gràcies al seu restaurant. Sens dubte, t'aconsellem que provis el seu menú de cap de setmana i podràs apreciar l'espectacularitat de la gastronomia palentina en cadascun dels teus bocats.

Què fer en un cap de setmana a Palència
 

1. Catedral de Sant Antolín

Denominada la "Bella Desconeguda", aquest 2022 celebra el seu 7è Centenari. La seva història comença, realment, amb la construcció d'un temple en època visigoda com la cripta de Sant Antolí del segle VII dC. La gran Catedral gòtica va començar a construir-se a principis del segle XIV en un moment de profunda crisi social, política i econòmica, cosa que va portar a alentir la seva construcció, finalitzant al segle XVI (tot i que trobaràs elements barrocs i neoclàssics posteriors). No et pots perdre aquesta meravella arquitectònica i molt menys aquest any 2022! Assisteix a l'exclusiva exposició Renacer, reservant la teva entrada a l'hotel Castilla Vieja.

2. Carrer Major 

Artèria comercial del nucli antic de Palència, està porticada pràcticament en la seva totalitat. Hi trobaràs edificis com el Col·legi de Villandrando, considerat un dels exemples més significatius del modernisme palentí. 

3. Plaça Major

Elegant, sofisticada, purament castellana. Envoltada de porxades a gairebé tots els seus costats, on hi destaca l'Ajuntament. No pots deixar passar l'escultura del centre de la plaça: Berruguete, reconegut pintor i escultor del Renaixement espanyol, d'origen palentí.

4. Palau de la Diputació Provincial

Els mateixos palentins el consideren l'edifici més atractiu de la ciutat. Desconegut per a molts, va ser construït el 1914 i és considerada l'obra mestra del seu arquitecte, Jerónimo Arroyo. 

5. Monestir de Santa Clara

Edifici gòtic del segle XIV, no destaca tant per la seva arquitectura com per un element de gran curiositat que guarda al seu interior: el Santíssim Crist de les Clares. Es tracta d'una talla de fusta, de membres articulats i implants naturals com ungles d'asta de vaca i pèl humà, entre d' altres. Molts són els mites i llegendes populars que envolten aquesta escultura, com la seva pròpia troballa: flotava al mar Mediterrani, ficat dins d'una urna i emetent una resplendor sobrenatural.

6. Monument a la Setmana Santa Palentina

Declarada Festa d'Interès Turístic Internacional, es distingeix per la seva sobrietat, silenci i solemnitat. Una característica molt peculiar és que totes les germandats participen en totes les processons, involucrant tota la ciutat en un mateix acte. 

7. Cristo del Otero

Mira cap amunt, cap al turó, fora de la ciutat de Palència. Veus això? És un Crist Redemptor, de 20 metres d'alçada. Esculpit el 1930 i d'estil art decó, és una de les estàtues de Jesucrist més altes del món. 

De Catalunya a Castella i Lleó. Del conegut, a la Bella Desconeguda. Descobreix la Castella més profunda, més autèntica, més real. Viu un any especial per a la ciutat, una excusa perfecta per fer una escapada de cap de setmana a Palència aquest 2022.

 
Destaquem