Descobreix la Ruta dels 7 Gorgs

La ruta de les 7 cascades de Campdevànol, ideal per fer amb nens, amics i mascotes

La Ruta dels 7 Gorgs es troba a Campdevànol, a la comarca del Ripollès. És una ruta circular de 10 kilòmetres i d’una durada aproximada de 3 hores. No té cap mena de dificultat, és ideal per fer una ruta amb nens, amics i mascotes. Si busques una ruta rodejat de la natura admirant els salts d’aigua, aquesta és la teva.

Es pot fer durant tot l’any, cada època et permetrà gaudir de l’experiència d’una manera diferent: a l’hivern, depenent de les temperatures, està tot gelat i és una passada, a l’estiu és ideal per banyar-te i refrescar-te a cada un dels gorgs, i a la primavera i a la tardor, el paisatge és espectacular i a demés sol haver-hi més aigua. Us convidem a anar-hi en cada una de les èpoques estivals per gaudir de totes les possibilitats.

Tot i així, el que mereix la pena és el paissatge amb les seves petites cascades, no us espereu unes cascades immenses, totes elles van de 5 a 15 metres.

 

On aparcar

El punt de partida és l’àrea recreativa que està a 3 kilòmetres de Campdevànol, coneguda com la Font de Querol.

Si aneu a primera hora, no us serà difícil aparcar, hi ha una zona gratuïta. Sinó, hi ha aparcament de pagament. 

 

Els 7 Gorgs

Gorg de la Cabana

El Gorg de la Cabana és el primer de tots i està molt a l’inici de la ruta. Per arribar-hi, t’has de desviar una mica de la ruta principal i baixar per un camí amb un cert desnivell. Us podeu ajudar amb una corda. Les vistes són precioses.

 

Gorg de la Tosca

Tornant al camí principal, acabes arribant al Gorg de la Tosca, és de molt fàcil accés. Aquest és un dels més bonics, gaudiràs del seu paisatge idíl·lic amb unes aigües ideals per fer-se un bany. Això sí, al no tocar-hi el sol, l’aigua està freda, només els més valents seran capaços d’entrar-hi.

 

Gorg de l’Olla

Aquesta és una cascada més petita, però si et vols mullar els peus o parar a descansar, és el que estàs buscant.

Gorg de l'Olla

Gorg de l'Olla

Gorg de la Bauma

Aquesta cascada forma una piscina natural preciosa. També et pots banyar, això sí, els qui ho facin han de vigilar ja que hi ha un petit remolí que et pot fer difícil la sortida, sobretot als nens.

 

Gorg del Forat

El Gorg del Forat és més difícil d’arribar perquè està una mica amagat per la vegetació. És un gorg petit i que no el troba tothom, per tant, si hi arribeu, aconseguireu encara més intimitat per gaudir del paisatge.

 

Gorg del Petit Colomer

És el penúltim gorg de tots i destaca per la seva gran piscina d’aigua.

 

Gorg del Colomer

L’últim gorg de tots i el més impressionant, tenint una cascada de 13 metres i una de les aigües més nítides de totes. Si vas a l’estiu, ideal per fer l’últim bany del circuit.

Gorg el Colomer

Gorg el Colomer

Un cop superat aquest gorg, ja estareu a punt d’arribar al final de la ruta.

 

Si vols descobrir més rutes, visita aquest enllaç.

 

 
Destaquem