T’animes a fer la Ruta dels Ponts Penjants?

Una ruta ideal per fer en família, amics i amb la mascota

Heu sentit a parlar de la Ruta dels Ponts Penjolls? Aquesta és una de les rutes més impressionants de València, es troba al costat del poble de Chulilla que us recomanem visitar.
Fes la ruta i travessa un impressionant canó de parets verticals perfectes, ressegueix el riu Túria i supera els dos ponts penjants, amb unes vistes espectaculars a la muntanya i al riu que talla el paisatge.

Per si no ho sabíeu, als anys 50 es van construir diversos pantans a Espanya i un és l'embassament de Loriguilla, on s'acaba la ruta. Els obrers que treballaven en la seva construcció vivien al poble de Chulilla i van construir dos ponts per escurçar la distància. El 1957 una riuada els va arrasar i el 2013 els van tornar a construir.

Ruta dels Ponts Penjants

La ruta la podeu començar des del mateix poble de Chulilla o anar fins a l'inici del camí on veureu el cartell del sender.

És un camí d'aproximadament 10 quilòmetres de distància i una durada de 4 hores, és de baixa dificultat, amb un desnivell de 200 metres. Es pot fer amb nens, amics o fins i tot amb gossos, l'única dificultat que et pots trobar és que et costi creuar el pont pel vertigen.

A pocs metres de l'inici del sender us trobareu amb el primer pont: el Pont de Ferro. Aquest és l'únic pont fix de la ruta. Després d'uns quants metres arribareu a un mirador amb unes vistes espectaculars al canó, perfecte per aturar-vos un segon i admirar el paisatge.

Primer pont penjant

Una mica més endavant us trobareu el Pont Penjant de la Xulilla, amb una longitud de 20 metres i una alçada de 15 metres, aquest és el pont amb més altitud de tots.

Després de superar el primer pont penjant hi ha un tram d'escales que us deixarà en una zona especialment bonica on el riu ocupa tota l'amplada de la gola, amb parets verticals impressionants que pràcticament arriben a tocar-se.

Pont penjat Xulilla

Pont penjat Xulilla

Segon pont penjant

Tot seguit continues baixant fins al riu on us trobareu el segon pont. Aquest té una longitud de 28 metres i està només a 5 metres per sobre del riu.

Embassament de Loriguilla

Un cop creuats els dos ponts penjants només queda arribar a l'embassament de Loriguilla, fent així tot el recorregut original que feien els constructors de la presa i on les parets del canó arriben a un dels seus punts més espectaculars.

En arribar a l'embassament, relaxar-vos i gaudir de les meravelloses vistes. Un cop fet això, ja podeu tornar per on heu vingut, gaudint per segona vegada del camí.

Chulilla

Després de gaudir de la ruta dels ponts penjants, podeu aprofitar per visitar Chulilla i el seu castell, des d'on tindreu unes vistes impressionants del canó i del poble.

On passar la nit

A menys d'una hora teniu l'Hotel Císcar, als afores de València, per tenir una estada còmoda i agradable, sense dificultat d'aparcament.

T'animes a fer la ruta? Descobreix la ruta dels 7 Gorgs.

 
Destaquem