Descobreix 5 llocs imprescindibles a Almeria

Coneguda com l'horta d'Europa gràcies a l'enorme varietat de productes que es cultiven a les seves terres, Almeria és una província per a tots els gustos. Història, cultura, art, natura, gastronomia, tradició. En aquest article et proposem 5 llocs imprescindibles d'Almeria. Som-hi!

La història d’Almeria es remunta al Paleolític i prova d'això són els jaciments trobats, de gran importància per a l'art rupestres paleolítics.  Fenicis, cartaginesos, romans, vàndals i visigots van ocupar la zona durant tota l'Edat Antiga a causa de la seva ubicació estratègica convertint-se en un dels ports més importants del sud d'Hispània.

Un dels símbols més populars de la província i que podràs observar per cada racó d'Almeria és l'Índal, una figura retratada en les diverses pintures rupestres del Neolític que es troben a la província. És un mer arquer apuntant al cel o és un déu? Localitzeu-ho en algun d'aquests 5 llocs imprescindibles d'Almeria!

 

Punt de Partida

Per arribar a Almeria des de Barcelona hi ha dues opcions: amb el teu propi cotxe, en un   viatge de 8 hores, o bé volant. Hi ha un vol directe Barcelona – Almeria! I en poc més d'1 hora podràs plantar-te a la seva capital.

Un cop allà, t'imagines conèixer Almeria des del punt més cèntric de la seva capital? Dormir en ple centre de la ciutat, davant la Catedral de l'Encarnació, és possible.

Gràcies a l'Hotel Catedral Almeria tindràs l'oportunitat de viure una experiència completa, un punt de partida ideal per gaudir de tots i cadascun dels racons de la ciutat, i des del qual podràs recórrer tota la província. Ubicat en una antiga casa palatina burgesa que data del segle XIX, actualment barreja aquest disseny clàssic amb el luxe, l'elegància i la modernitat. A més, podràs aprofitar el seu rooftop La Azotea, una proposta sofisticada i exclusiva, convertida en un referent de la nit almerienca.

 

 

Què veure i què fer: 5 llocs imprescindibles a Almería

1. Almería Capital

La ciutat d'Almeria és el centre neuràlgic de la seva província. Envoltada per muntanyes, valls, rius i el mar, va ser fundada per Abderramán II l'any 955, convertint-se en el port més important d'Al Àndalus i dominant tota acció comercial i cultural. El seu punt més emblemàtic és l'Alcazaba, la més gran de tota Espanya. A més d'això, et recomanem la Catedral de l'Encarnació en plena Plaça de la Constitució, el Museu Arqueològic i els refugis de la Guerra Civil.

 

2. Parc Natural Cap de Gata - Níjar

Amb una extensió de més de 38.000 hectàrees, aquesta reserva natural és una de les joies naturals d'Andalusia. De passat volcànic, s'ha convertit en una de les majors reserves marines del Mediterrani gràcies a la seva naturale

 

 

3. Aigua Amarga i els pobles blancs d'Almeria

Almeria és una província plena de pobles amb encant, la gran majoria d'ells ubicats a la costa, davant del mar. Destaca Agua Amarga, gràcies a Taula Roldán, un antic volcà on actualment es troba un far i una torre de vigilància. Las Negras, Níjar, Abrucena o Mojácar són, sens dubte, pobles imprescindibles de recórrer per la comarca. 

 

4. Cova de ‘Los Letreros’

La història d'Almeria es remunta a milers d'anys enrere. Un exemple d'això és la Cova de ‘Los Letreros’, un dels abrics més significatius de l'art rupestre llevantí datat al Neolític. Animals, guerrers i ídols es donen cita a les parets d'aquesta cova, destacant, per sobre de qualsevol escena, la figura de l'Índal.

 

5. Desert de Tavernes i els seus parcs temàtics

Únic desert de tot Europa, es va fer popular gràcies a les diferents pel·lícules de Western americà que es van rodar durant els anys 60 com El Bueno, el Feo i el Malo; tanmateix ha sigut escenari de grans i populars pel·lícules i sèries com Lawrence de Arabia, Indiana Jones o Joc de Trons. Podràs conèixer aquests paratges de diverses formes: en

4x4, caminant en una ruta de senderisme o participant en els parcs temàtics Oasys MiniHollywood i Fort Bravo, un pla ideal si vas amb tota la família.

 

 

De Catalunya a Almeria. Del nord al sud. Paisatges de muntanya. Deserts. Coves profundes. Platges infinites. Una de les províncies més desconegudes de tot el territori de la península que està al teu complet abast. Descobreix aquests 5 llocs imprescindibles a Almeria!

 
Destaquem