5 activitats per fer a les Falles de València aquest 2023

Una de les festes més populars de tot Espanya on la ciutat s'omple de música, menjar, focs artificials i falles

Les Falles de València és una de les festes més populars de tot Espanya. Aquesta festa prové d'una tradició centenària on els fusters de la ciutat cremaven els materials vells que no necessitaven un dia abans del dia del sant patró dels fusters, Sant Josep, el 19 de març.

Per això els dies en què se celebren les falles són del 15 al 19 de març. Durant aquests dies, la ciutat s'omple de música, menjar, focs artificials i falles.

 

5 activitats per fer durant les Falles

 

1. Veure les falles

Una de les coses més importants de les Falles de València és veure les falles en sí. Les falles són els monuments que han creat els artistes específicament per a aquestes festes per al final ser cremades. Hi ha més de 700 falles que s'exhibeixen a tota la ciutat, per la qual cosa tindràs molt de què meravellar-te.

La Plantà és el dia que es planten aquests monuments i indica l'inici de la setmana fallera, essent el 15 de març. Aquell dia la Junta Central Fallera tria la millor falla per així ser cremada la última el dia de la Cremà, activitat que finalitza aquestes festes.

Falles de València, El País

Falles de València, El País

2. Participar en la Mascletà

La Mascletà és un espectacle pirotècnic de so i llums que es fa al migdia a la Plaça de l'Ajuntament de València. És una experiència vibrant que no et pots perdre.

 

3. Veure l'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats

L'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats és una desfilada de flors que es realitza el dia 18 de març. És una tradició molt important per als valencians.

 

4. Assistir a la Cavalcada de Foc i quedar-te fins a la Cremà

Per finalitzar amb les Falles de València es fa la Cavalcada de Foc i s'acaba amb l'acte més característic d'aquesta festa: la Cremà.

La Cremà consisteix a cremar totes les falles deixant les guanyadores com les darreres. Mentre el foc consumeix les falles, les falleres ploren desconsolades, ja que acaba el seu mandat.

Fallas de València Cremà

Fallas de València Cremà

5. Gaudir del menjar

Encara que no tingui relació directa amb la celebració de les falles, tastar el menjar típic valencià és una cosa que has de fer. Els plats més destacables són la paella, la fideuà, l'arròs, l'olla valenciana i l'orxata.

 

I ja que estàs a la ciutat, has de visitar:

  •  La Ciutat de les Arts: dir que fan al moment.
  • La Catedral de València: superposició de construccions amb diversos estils arquitectònics.
  • El Mercat Central de València: estil modernista que s'integra perfectament a l'estil de la plaça i els monuments.
  • El Barri del Carme: barri amb carrers laberíntics on es barreja l'art musulmà i cristià.
  • I si teniu temps, el Parc Nacional de l'Albufera: perfecte per observar la seva flora i fauna i per gaudir de la calma i del meravellós paisatge.

 

On passar la nit?

Hotel Ciscar

Hotel Ciscar

Les falles poden ser unes festes molt sorolloses i mogudes, per la qual cosa pot resultar difícil tant dormir com aparcar. Hotel Ciscar és un hotel situat al municipi del costat, us oferirà tranquil·litat i comoditat. Podreu gaudir del jardí solàrium i de l'aparcament gratuït.

Reserva a l'hotel abans que s'ompli!

 
Destaquem