4 excursions per Andorra

Excursions per camins que voregen llacs i rius, envoltats de muntanyes i amb paisatges de contes

Si t’agrada la natura i fer excursions per camins que voregen llacs i rius, envoltats de muntanyes i amb paisatges de contes, et portem una recomanació de 4 excursions a Andorra.

N’hi ha de tot tipus: llargues i curtes, fàcils i difícils, de poques hores o de diversos dies. Tria la que més t’agrada!
 

1- Ruta del Ferro

Comencem la proposta de rutes per Andorra amb un camí molt senzill i curtet, ideal per fer amb nens. La Ruta del Ferro neix a la localitat de Llorts, en la seva antiga mina de ferro, i finalitza en l’església romànica de Sant Martí de la Cortinada.

La ruta destaca per formar part de l’itinerari de la Ruta del Ferro dels Pirineus. És un camí lineal, sense molta inclinació, envoltat de natura i de les muntanyes d’Andorra. No només és interessant pel seu paisatge i el seu context històric. A més a més, hi ha diversos punts interessants durant el trajecte que guarden relació amb la indústria de la metal·lúrgia. Un camí ple d’escultures en ferro que et sorprendran. La millor parada de totes és la de “Els Homes de Ferro”, una plana al costat del camí on s’han col·locat diverses escultures de ferro que simbolitzen homes de diverses cultures.

  • Distància: 4,2 km (8,4 km d’anada i tornada)
  • Nivell: Fàcil

 

2- Llac d’Engolasters i Camí de les Pardines

La ruta s’inicia al parking de Bordes de les Pardines, a la zona alta d’Encamp i, després de recórrer un camí ample entre pins, s’arriba al llac d’Engolasters. La zona del llac té restaurants i banys públics, tot i que recomanem fer un pícnic a l’aire lliure i gaudir del paisatge. Durant el trajecte, podràs gaudir de les vistes panoràmiques dels cims de les muntanyes de Casamanya, la serra de l’Estanyó i la Cabaneta.

Aquest camí forma part del Camí hidroelèctric d’Engolasters, un viatge a través de la producció de l’electricitat a Andorra. I és que el llac d’Engolasters té una presa hidroelèctrica per produir electricitat.

  • Distància: 13,8 km
  • Nivell: Mitjà

 

3- Ascens al cim del Comapedrosa

La muntanya Comapedrosa és la més alta de tot el país, per tant, qui vulgui aventurar-se en el camí cap al seu cim haurà de tenir bona forma física. Tot i que no és un camí complicat, sí que presenta forts pendents en un terreny muntanyós que complica l’ascens.

L’inici del camí és al municipi de Prats Sobirans, a Arinsal, un punt que voreja el riu Pedrosa i arriba fins al Llac Negre. De fet, una excursió més curta i més assequible és arribar fins aquest llac d’alta muntanya. El camí es complica des d’aquest punt, ja que la inclinació és més forta del llac fins al cim.

  • Distància: 14,62 km
  • Nivell: Fàcil

 

4- Ruta del Coronallacs 

La ruta més complicada de la nostra proposta és l’anomenada Ruta del Coronallacs. Un camí de més de 90 km que es divideix en 5 etapes, cadascuna d’elles dissenyada per assolir-se en un día. Per tant, és una ruta ideal per a muntanyistes i excursionistes que volen aventurar-se en la natura durant diversos dies. Un camí que promet unes vistes espectaculars pels paisatges de les muntanyes d’Andorra i que passa per 20 llacs.

De fet, és una ruta que creua pels 4 refugis d’alta muntanya d’Andorra per tal que els excursionistes facin nit en ells. Aproximadament, la ruta proposa un total de 18 km cada dia: el primer dia és l’itinerari que comprèn des de Escaldes-Engordany fins al Refugi de l’Illa, el segon finalitza al Refugi de Juclà, el tercer al Refugi de Sorteny, el quart al Refugi de Comapedrosa i el cinquè i últim dia és el trajecte de tornada al punt d’origen.

  • Distància: 92,14 km
  • Nivell: Difícil

 

On allotjar-se a Andorra?

Abba Xalet Suites

Abba Xalet Suites

 

No hi ha millor sensació que la de després de fer esforç físic. Descansa i recupera les forces a un hotel en la natura i amb un spa. Podràs relaxar-te en un espai amb jacuzzis, saunes i sala de relax, entre altres. Reserva habitació a l’abba Xalet Suites hotel en Sispony. 

 

 
Destaquem