Una vintena de propostes per al primer cap de setmana de maig

Catalunya s'omple d'activitats amb l'arribada del cinquè mes de l'any

Arreu de Catalunya se celebren multitud d'activitats cada cap de setmana, i amb l'arribada del bon temps, aquestes propostes es multipliquen per oferir alternatives per a tots els gustos per gaudir del temps lliure.

El primer cap de setmana de maig no és una excepció, i seria impossible recollir totes les propostes que hi ha en les següents línies. Per això, en destaquem una vintena, i us instem a visitar les diferents agendes municipals per trobar-ne moltes més!

Fira Internacional del Disc de Barcelona

Fira Internacional del Disc de Barcelona

Fires i Festes

Les fires i festes són les grans protagonistes del primer cap de setmana del mes de maig a Catalunya. N'hi ha per triar i remenar, i de segur que en trobeu una que s'adapti als vostres gustos i necessitats. En destaquem algunes.

Comencem parlant de les fires. Aquest cap de setmana és el torn de Market Ocasió a Mataró, una fira de comerç en què les botigues de la ciutat ofereixen qualsevol producte no alimentari que tinguin en estoc. Els mateixos dies, del 5 al 7 de maig, se celebra la Fira Internacional del Disc de Barcelona, on el vinil és el protagonista i es reivindica com el format més valorat pels col·leccionistes.

Fira Modernista de Terrassa l'any 2022 FOTO Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Fira Modernista de Terrassa l'any 2022 FOTO Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Els dies 6 i 7 no ens podem oblidar de visitar la Fira Modernista de Terrassa, i els mateixos dies és el torn de l'Automercat a Igualada, l'outlet més gran de la comarca de cotxes de segona mà.

Ja diumenge, és el torn de la Fira de la Llavor de Roda de Ter, que enguany arriba a l'onzena edició, i també de la Fira de les Filadores de Callús, una fira de comerç al carrer, amb actuacions musicals i degustació de gastronomia local.

I més fires per diumenge! Entre elles, la Fira de Sant Ponç a Arenys de Mar, o la Fira del Panellet de Castellgalí, amb activitats per a tota la família, i la tradició com a protagonista.

Fira del Panellet de Castellgalí FOTO regio7

Fira del Panellet de Castellgalí FOTO regio7

Parlem ara de festes. Del 5 al 7 de maig se celebra la Festa de les Bruixes a Cabrera de Mar, per reviure el passat medieval i l'existència de les Bruixes a Cabrera de Mar. A més, dissabte, dia 6, és el torn de la Festa de les Cassoles a Castelldans.

Festival Poesia a les Caves a Sant Sadurní d'Anoia

Festival Poesia a les Caves a Sant Sadurní d'Anoia

Festivals

El primer cap de setmana de maig arriba ple de festivals per a tots els gustos. Entre ells, Tarragona acollirà el festival de furgos més gran de l'Estat del 5 al 7 de maig. També aquest cap de setmana, el 5 de maig, arrenca el Festival Poesia a les Caves a Sant Sadurní d'Anoia, que enguany arriba a la 15a edició fins al 26 d'aquest mes. Una dotzena d'autors i poetes presentaran i recitaran els seus poemes i versos.

Fragment del cartell del PrimaveraVan

Fragment del cartell del PrimaveraVanD'altra banda, aquest diumenge finalitza l'Art en Cicle. Festival d'Arts Escèniques de Súria, i fins al 21 de maig es pot gaudir del Festival Internacional d'Orgue de Capellades, que enguany arriba a la 8a edició. I no ens oblidem del Festival Strenes a Girona, que encara us ofereix propostes ben diverses durant aquest cap de setmana.

Fira Gastronòmica a la Sénia FOTO Ajuntament de la Sénia

Fira Gastronòmica a la Sénia FOTO Ajuntament de la Sénia

Parlem de gastronomia?

La gastronomia no pot faltar en els plans del cap de setmana. Hi ha per a tots els gustos! Fins al 15 de maig s'estan celebrant les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani a l'Ametlla de Mar.

Dissabte, arriba la Festa de l'Arròs a Vilallonga de Camp, i durant el cap de setmana podeu gaudir de les propostes del Sabor Salou, una fira gastronòmica per donar a conèixer l'oferta de restauració del municipi i els productes gastronòmics de qualitat del territori.

D'altra banda, el dissabte i diumenge no us podeu perdre la Fira Gastronòmica a la Sénia, que destaca per la qualitat dels productes alimentaris que s'hi exposen, on tota la gastronomia que hi participa és, exclusivament, elaborada de forma artesana, majoritàriament típica de les Terres de l'Ebre, però també d'arreu del país.

Tot això, i molt més, a les agendes municipals!

 
Destaquem