Terrassa viatja al passat amb la Fira Modernista

Els dies 6 i 7 de maig el modernisme de Catalunya llueix al Vallès

Terrassa viatja al passat aquest cap de setmana amb la celebració de la XX edició de la Fira Modernista. I és que els dies 6 i 7 de maig té lloc a la ciutat vallesana la gran festa del Modernisme català. Un sorprenent viatge al passat per reproduir l'esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX.

Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot la calor de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d'època, ens ofereixen l'oportunitat de viure una experiència única.

Una fira que va ser impulsada per l'Ajuntament de Terrassa l'any 2003 amb l'objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l'any 1228 per un privilegi del rei Jaume I. Des de l'any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d'interès turístic.

El 2010, aquest certamen també va obtenir un dels Premis de Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d'activitats turístiques, atorgat per l'Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques i la Fundació per al Foment de la Comunicació i el Desenvolupament.

Fira Modernista de Terrassa l'any 2022 FOTO Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Fira Modernista de Terrassa l'any 2022 FOTO Centre de Documentació i Museu Tèxtil

 

XX Fira Modernista de Terrassa

Aquest any, la Fira Modernista mantindrà com a temàtica principal el món de la dansa, amb activitats per a tots els gustos i edats arreu de la ciutat. Podeu consultar el programa d'activitats en aquest enllaç.

Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos als Punts d'Informació de la Fira, durant tot el cap de setmana al Raval de Montserrat, a l'atri de l'Ajuntament, al Parc de Sant Jordi, davant la Masia Freixa.

I no deixeu de participar de l'activitat a les xarxes socials de la fira!

Instagram: @firamodernistadeterrassa

Facebook: @firamodernistadeterrassa

www.firamodernista.cat 

 
Destaquem