Una vintena de propostes per gaudir del darrer cap de setmana de febrer

L'activitat no s'atura a Catalunya amb Carnavals, fires, i molt més

Arriba el cap de setmana amb el qual es tanca el mes de febrer, i a Catalunya l'activitat no s'atura amb propostes per a tots els gustos i edats. Des de Carnavals, fins a fires, sense oblidar la cultura i la gastronomia.

N'hi ha per triar i remenar, i tot seguit en destaquem una vintena. Però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les agendes municipals. No deixeu de consultar-les!

Festival Fineart Igualada FOTO fineartigualada.cat

Festival Fineart Igualada FOTO fineartigualada.cat

Activitats culturals

Com sempre, la cultura es manifesta de múltiples maneres arreu de Catalunya durant el cap de setmana. Entre les moltíssimes propostes de les quals es pot gaudir aquests dies, hi ha, per exemple, el Festival dels Amateurs, Mostra de Teatre de les Franqueses del Vallès, que s'està celebrant fins al 25 de març. També es pot gaudir de les propostes de l'Eulaliana, el cicle de música clàssica a Santa Eulàlia de Ronçana, i durant tot el cap de setmana se celebra l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, a Lleida.

Divendres, dia 24, arrenca el Festival Fineart Igualada, que s'estendrà fins al 19 de març omplint la ciutat d'exposicions de fotografia i activitats paral·leles com projeccions audiovisuals, xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers.

Festa dels Tres Tombs a Terrassa FOTO Batecs

Festa dels Tres Tombs a Terrassa FOTO Batecs

Fires i festes

Com sempre, les fires i festes no falten a Catalunya durant el cap de setmana. Entre les múltiples propostes, destaca la Festa de la Llum de Manresa, que s'està celebrant des del dia 11 i fins al 5 de març. I en el marc d'aquesta celebració, els dies 25 i 26 de febrer, arriba la Fira de l'Aixada a Manresa, un mercat medieval que arriba a la vint-i-cinquena edició.

A més, diumenge, dia 26, se celebra la Festa dels Tres Tombs a Terrassa, i també la Festa dels Tres Tombs de Santpedor.

Festa de l'Arròs i la Carxofa a Amposta FOTO Amposta.info

Festa de l'Arròs i la Carxofa a Amposta FOTO Amposta.info

Propostes gastronòmiques

La gastronomia està ben present aquest cap de setmana amb diferents propostes arreu del territori. Per exemple, aquest diumenge, dia 26 de febrer, finalitzen les Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig del Camp. D'altra banda, els dies 23 i 24 de febrer arriba una nova edició de la Ruta dels platerets de la carxofa a Amposta, on degustar aquest producte de temporada elaborat amb les tècniques més originals.

Igualment, és Amposta qui organitza el diumenge, dia 26, la Festa de l'Arròs i la Carxofa, amb tastos i diferents activitats relacionades amb aquests productes. El mateix dia, se celebra una nova edició de la Xatonada popular de Cubelles, amb el Concurs de Mestres Xatonaires infantil i adult i moltes més propostes per a tota la família.

Fins al 12 de març es pot gaudir de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, que enguany arriben a la desena edició, així com de La Cuina de la caça i la tòfona al Berguedà, fins al dia 19, mentre que fins al 31 de març s'està celebrant La Garoinada de Palafrugell.

Carnaval Xurigué a Calafell FOTO Ajuntament de Calafell

Carnaval Xurigué a Calafell FOTO Ajuntament de Calafell

Carnaval, Carnaval...

Tot i que Dimecres de Cendra es tancava oficialment el cicle de Carnaval, són molts els municipis de Catalunya que celebren aquesta esbojarrada festa aquest cap de setmana. Entre molts altres, fins al 25 de febrer s'està celebrant el Carnaval Xurigué a Calafell. També és el torn del Carnaval a Roda de Ter, el Carnestoltes d'Avinyó, el Carnaval a Vilanova del Camí, o el Carnestoltes a Òdena.

Així com el Carnaval de Benifallet, el Carnaval de Caseres o a Bot, entre molts altres.

 
Destaquem