Un viatge històric amb el Tren dels Llacs

El tren turístic, que fa el trajecte entre Lleida i La Pobla de Segur, arrencava màquines el 23 d'abril

Els qui gaudeixen de viatjar en tren, alhora que descobreixen part del patrimoni natural i històric de Catalunya, estan d'enhorabona. I és que coincidint amb Sant Jordi, el dissabte 23 d'abril, engegava màquines el Tren dels Llacs.

El tren turístic iniciava llavors la seva catorzena temporada, i circularà tots els dissabtes fins al 29 d'octubre, connecta la ciutat de Lleida amb la població pallaresa de La Pobla de Segur, tot travessant congosts de les serralades prepirinenques i resseguint el perfil dels grans embassaments que es troben en el curs del riu Noguera Pallaresa.

Operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l'Autoritat Territorial de Mobilitat de Lleida, aquesta temporada 2022 el Tren dels Llacs farà 28 circulacions. Concretament, el Tren Històric realitzarà un total de 24 circulacions: tots els dissabtes des del 23 d'abril fins al 16 de juliol i a partir de l'agost, reprèn el servei des del 20 d'agost fins al 29 d'octubre; i el Tren Panoràmic farà 4 circulacions: el 23 i 30 de juliol i el 6 i el 13 d'agost.

Interior d'un dels vagons del Tren dels llacs

Interior d'un dels vagons del Tren dels llacs

 

Un viatge singular

El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores aproximadament, en un entorn d'una bellesa espectacular. Amb el Tren Històric les persones usuàries retrocedeixin en el temps gràcies a la seva antiga estètica d'un autèntic ferrocarril d'època dels anys 60 en unes locomotores de l'any 1968 conegudes com a "ye-yés".

Amb el Tren Panoràmic famílies i grups d'amics podran conèixer de ben a prop el territori català d'una forma ben original. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensions, els viatgers gaudeixen de les espectaculars vistes que es troben al llarg del recorregut.

A més, les persones usuàries del tren també poden allargar la seva visita i complementar l'experiència del viatge amb tren amb la descoberta de l'oferta gastronòmica, cultural i natural de les comarques del Pallars Jussà i la Noguera.

Consulteu tots els detalls de la ruta, i aconseguiu els vostres bitllets, a la pàgina web del Tren dels Llacs.

 
Destaquem