Sortim en família al Salt del Roure

L'excursió fins al salt d'aigua és accessible també per als infants

Sortir d'excursió, gaudir de la natura, i, com a recompensa, poder-se refrescar ara que fa tanta calor, és un pla que ve molt de gust a l'estiu. I si, a més, ho podem fer en família, el pla ja és perfecte! Arreu de Catalunya són molts els salts d'aigua i les gorges on gaudir del privilegi de tenir la natura a toca de casa, respectant-la sempre. Aquest estiu, us en descobrim alguns perquè gaudiu de dies ben especials. Perquè no tot ha de ser platja!

Avui visitem la Vall d'en Bas, a La Garrotxa, per descobrir el Salt del Roure, un espai idíl·lic on gaudir d'una jornada a l'aire lliure fent una bonica excursió apta per a totes les edats. I és que en aquesta zona hi ha algunes de les rutes més boniques de la Garrotxa.

La ruta se segueix per una pista forestal ampla i per un corriol estret que arriba fins al Salt, mentre us endinseu a la Vall d'en Bas, farcida de vegetació, prats i boscos, fins a arribar a la riera, on podreu refrescar-vos i agafar forces a la riera de Joanetes.

Tal com recomanen a Turisme La Garrotxa, per iniciar la ruta cal deixar enrere el poble de Joanetes seguint la carretera en direcció a Coll de Bracons, i uns 4,5 km després, hi ha una carretera a l'esquerra tancada per una cadena. En aquesta zona cal deixar els vehicles, i començar a caminar. El primer tram és una carretera pavimentada. Abans d'arribar a la masia de Santmateu, cal agafar el corriol a l'esquerra, indicat amb un cartell. Passareu pel costat de l'ermita de Sant Mateu, mentre us endinseu en el bosc, i sense adonar-vos-en, haureu arribat al salt!

 

La distància del trajecte és d'uns 1.500 metres, i es pot anar i tornar en aproximadament una hora.

Abans d'anar-hi, us recordem la necessitat de consultar la previsió meteorològica, i també que cal respectar la natura, no malmetre-la i no deixar residus.

 
Destaquem