Recuperar la tradició amb les Festes de la Sega a les Terres de l'Ebre

No hi falta la gastronomia, amb la celebració de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs

Quan l'estiu s'acaba, els camps a tocar del Delta de l'Ebre a les Terres de l'Ebre es tenyeixen d'un clor ocre i marronós que indiquen que ha arribat l'hora de fer la sega de l'arròs. I és aquest final del cicle de l'arròs als camps fet el que se celebra a finals del mes de setembre amb les tradicionals Festes de la Sega.

Unes Festes de l'Arròs que, des de ja fa uns quants anys, tenen per objectiu recuperar algunes de les manifestacions culturals pròpies del Delta, amb l'escenificació de com es realitzava, al segle XIX, aquesta tasca agrària.

Així, l'activitat comença amb una demostració dels pagesos, que entren a l'arrossar i ensenyen com es feia aquesta tasca fa més de 100 anys. Tot seguit, són els participants de la festa els que poden experimentar en primera persona com se segava l'arròs. Tot seguit, la festa continua amb balls tradicionals, música, jocs i, com no podia ser d'altra manera, amb gastronomia.

Hi heu participat mai?

Després que ja s'hagi celebrat la Festa de la Sega a Sant Carles de la Ràpita (4 de setembre) i L'Aldea (aquest diumenge, dia 19), el dia 3 d'octubre és el torn de Sant Jaume d'Enveja i Amposta.

Si parlem de la capital del Montsià, es faran activitats durant tot el cap de setmana. El dissabte, dia 2, hi haurà visita guiada a la Cambra Arrossera d'Amposta, Showcooking, i taules rodones, entre altres activitats, a l'Oficina de Turisme.

Ja diumenge, dia 3, arriba la festa grossa a la Casa de Fusta. A les 10.30 hores s'inaugurarà la XXXI Festa de la Sega de l'Arròs, i després de l'arribada dels segadors amb els carros tradicionals, es farà la batuda a potes. Hi haurà actuacions musicals, repartiment de coc borratxo, passejades en carros i mostra d'artesania, entre altres.

Proposta gastronòmica

A més, des del 17 de setembre, i fins al 17 d'octubre, s'estan celebrant les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs a diferents municipis de les Terres de l'Ebre. No deixeu de gaudir de les diferents propostes culinàries que us proposen, amb l'arròs com a protagonista!

 
Destaquem