Una quinzena de propostes per rebre el mes de juny

Amb l'arribada del mes de juny, Catalunya s'omple d'activitats per a tots els gustos

Ja hem estrenat el mes de juny, i a Catalunya arriba farcidet de propostes per gaudir del bon temps (si ens acompanya) i el temps lliure. Hi ha activitats per a tots els gustos i edats arreu del territori, també per als més petits de casa.

Tot seguit, recollim algunes de les activitats previstes per al primer cap de setmana de juny, però recordeu que n'hi ha moltes més! Les podeu consultar a les diferents agendes municipals.

El Mirarock l'any 2022 FOTO Imagina Ràdio

El Mirarock l'any 2022 FOTO Imagina Ràdio

Propostes musicals

Amb l'arribada del mes de juny, arriba l'hora dels grans festivals musicals a Catalunya, aquest cap de setmana amb propostes com el Primavera Sound.

A més, dissabte, dia 3 de juny, no us podeu perdre el Mirarock 2023 al Castell de Miravet, amb Buhos com a caps de cartell, i Pepet i Marieta.

I diumenge, finalitza el Festival de Jazz de la Garriga, que enguany arribava a la 12a edició.

Catifes de Flors d'Arbúcies FOTO visitarbucies

Catifes de Flors d'Arbúcies FOTO visitarbucies

Història i tradició

Aquest cap de setmana arrenquen les Festes de la plantada de l'arròs al Delta de l'Ebre. Quatre caps de setmana per gaudir de la tradició en un marc incomparable. També podeu aprofitar, i dissabte, dia 3, gaudir de la 12a Trobada de Jotes a Sant Jaume d'Enveja.

D'altra banda, del 2 al 4 de juny se celebra Harpia, Balaguer Medieval. Tres dies durant els quals la capital de la Noguera fa valdre el seu passat medieval a través de diferents activitats per a totes les edats.

I amb la proximitat de la celebració del Corpus, arriba el moment de gaudir de les Catifes de Flors d'Arbúcies. Una festa on es pot gaudir d'una exhibició d'obres singulars, úniques i efímeres creades amb flors naturals, en una festa declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional.

Na Mercadera, la Fira Medieval de Peralada FOTO Ajuntament de Peralada

Na Mercadera, la Fira Medieval de Peralada FOTO Ajuntament de Peralada

Els mateixos dies, pots fer un viatge històric participant de la Festa del Timbaler del Bruc, la fira de la guerra del francès. Un any més el poble del Bruc serà una festa plena d'activitats, representacions teatrals al carrer i una fira de productes i artesania local, a més de l'ofrena floral als Herois del Bruc i al Timbaler, i la 10a Edició dels Premis del Timbaler d'Honor.

Tampoc ens podem oblidar de la Festa de la Sal de Cardona, que commemora els orígens històrics de la vila i amb un fil conductor, la sal, que vol reivindicar l'orgull cardoní i els seus orígens.

I diumenge, dia 4, més història amb Na Mercadera, la Fira Medieval de Peralada, on el municipi torna 700 anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transporten al visitant a l'antic Comtat de Peralada.

Festa de la Cirera de Paüls FOTO Oli de Paüls

Festa de la Cirera de Paüls FOTO Oli de Paüls

Fires i festes

Un cap de setmana més, no poden faltar les fires i festes per a tots els gustos. A més de les ja citades, el primer cap de setmana de juny arriba farcit de propostes. Per exemple, del 2 al 4 de juny se celebra la Fira de la Mar a l'Ametlla de Mar, amb activitats lúdiques, mostra de comerciants, actuacions musicals, animació infantil i la 27a. Diada dels fideus rossejats, entre altres propostes.

Els mateixos dies, un clàssic d'aquestes dates: L'Aplec del Caragol de Lleida 2023. Una celebració declarada Festa d'Interès Turístic Nacional, i Festa Tradicional d'Interès Nacional. I parlant de caragols, aquest cap de setmana també se celebra la Fira del Caragol a Sentmenat, amb tallers i xerrades, exposicions, parc infantil i activitats culturals.

Aplec del Caragol de Lleida FOTO Femturisme

Aplec del Caragol de Lleida FOTO Femturisme

La cirera pren protagonisme aquest cap de setmana, amb la celebració de la 41a Festa de la Cirera del Papiol, i la Festa de la Cirera de Paüls.

Tot això, i molt més, a les diferents agendes municipals i comarcals!

Més informació
 
Destaquem