Una quinzena d'activitats per rebre l'octubre

Arreu de Catalunya hi ha propostes per a tots els gustos els dies 1 i 2 d'octubre

Deixem enrere el setembre i donem la benvinguda al mes d'octubre aquest cap de setmana, i ho fem amb activitats i propostes per a tots els gustos i edats per a no tenir ni un sol moment d'avorriment arreu de Catalunya.

Tot seguit, fem un repàs a algunes de les activitats previstes per als pròxims dies, però no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per trobar moltes més opcions.

Setge de Tortosa FOTO EbreActiu

Setge de Tortosa FOTO EbreActiu

Una mica d'història

Aquest cap de setmana hi ha una sèrie d'activitats que ens conviden a viatjar al passat. Entre elles, el Cap de Setmana Ibèric, una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.200 anys, oferint un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica.

D'altra banda, Tortosa viatja en el temps per recrear el setge que la ciutat va patir l'any 1708 durant la Guerra de Successió. I des de divendres, 30 de setembre, i fins diumenge, 2 d'octubre, Olesa serà l'escenari d'una de les celebracions més emblemàtiques de l'any al municipi, la Festa dels Miquelets, que enguany arriba a la seva 15a edició.

També els dies 1 i 2 d'octubre se celebra la Diada Modernista a Cardedeu, una festa que ens transporta a l'esplendor del Cardedeu de 1900, amb uns estiuejants que acaben l'estada al poble i tanquen les cases d'estiueig per tornar a la seva residència habitual a Barcelona.

I els mateixos dies és el torn de Reviu Ilturo, el Festival Cultural Iberoromà a Cabrera de Mar, que convertirà per uns dies Cabrera de Mar en l'antiga Ilturo. Enguany se celebra la XXIII edició del festival, que es prolongarà durant dos caps de setmana: 1-2 i 8-9 d'octubre. El primer cap de setmana es reviurà el passat iber d'Ilturo i el segon endinsarà els visitants en el seu passat romà.

Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí FOTO Viure als Pirineus

Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí FOTO Viure als Pirineus

Fires i mercats

Un altre dels clàssics del cap de setmana a Catalunya és la celebració de múltiples fires i mercats de tipologies ben diverses. Entre elles, aquest cap de setmana és el torn de la Fira Agrària de Sant Miquel – Eurofruit, a Lleida; la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, La Vall Fosca; la Fira Internacional del Cistell a Salt; o la Fira Dolça Tardor a Horta de Sant Joan.

Trobareu més propostes en aquest enllaç.

Festa de la Sega de l'Arròs d'Amposta FOTO Terres de l'Ebre

Festa de la Sega de l'Arròs d'Amposta FOTO Terres de l'Ebre

Activitats lligades a la terra

És temps de verema i de treballs a la terra, i se'n pot gaudir amb diferents propostes per a tots els gustos. Per exemple, els dies 1 i 2 d'octubre se celebra la Festa de la Verema i el Vi de Verdú, amb degustacions, tasts de vins, música en directe, gegants, sardanes, i molt més. Per la seva banda, Santpedor celebra la verema amb un joc de pistes interactiu al Sindicat.

I diumenge, dia 2, és el torn de la Festa de la Sega de l'Arròs d'Amposta, permet conèixer la tècnica manual de segar i recollida de l'arròs, tal com es feia antigament.

Concurs de Castells de Tarragona FOTO @concurscastells

Concurs de Castells de Tarragona FOTO @concurscastells

Més cites imperdibles

Aquest cap de setmana se celebren les jornades Benvinguts a Pagès, la festa de la pagesia catalana, que enguany arriba a la setena edició. Un projecte que va néixer el 2016 per tal de donar a conèixer tots els productors de Catalunya que obren les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l'obrador. És la forma de mostrar d'on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules. Una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament al productor.

I no ens podem oblidar de l'espectacle casteller més gran del món, el Concurs de Castells, que arriba aquest primer cap de setmana d'octubre a Tarragona. Consulteu tots els detalls.

A més, els més petits i les seves famílies tenen una cita a Sant Cugat del Vallès amb el Festival Petits Camaleons. Una bona manera de gaudir de la millor música actual amb un format adaptat als infants.

Més informació
 
Destaquem