Propostes culturals per començar l'abril amb bon ritme

Festival d'imatge, música, dansa, i molt més per gaudir de la Cultura a Catalunya

El mes d'abril arriba a Catalunya farcit de propostes culturals per a tots els gustos i edats. Tot seguit, en destaquem alguns perquè us pugueu fer una idea del que podeu fer els pròxims dies a casa nostra, però no deixeu de consultar les agendes municipals per descobrir més propostes.

La Mostra, Fira d'Espectacles Infantils i Juvenils d'Igualada.

La Mostra Igualada 2022 torna a la presencialitat del 31 de març al 3 d'abril. En la seva 33a edició, es podran veure 47 espectacles en un total de 103 funcions i aposta per una programació que inclou un ampli ventall de disciplines artístiques (teatre, dansa, circ, clown, música, titelles, instal·lacions, etc.) adreçada a tots els públics: des de nadons fins als més grans, amb especial atenció pels joves.

Consulteu totes les propostes.

Festimatge, Festival de la Imatge de Calella.

El Festimatge és un festival únic a l'Estat espanyol, ja que uneix en un sol certamen activitats de fotografia, curtmetratges i cinema 9,5. Un festival que ocupa tot el mes d'abril amb: exposicions fotogràfiques, taules rodones, audiovisuals, tallers, seminaris, projeccions de cinema retrospectiu i d'autors pioners de cinema català, certàmens de fotografia i cinema, trobada internacional de cinema 9,5, mercat del col·leccionista, projeccions de curtmetratges, aula i projeccions de cinema jove... La 17a edició arrenca el 2 d'abril i s'estendrà fins al dia 24 del mateix mes.

Tots els detalls del festival, aquí.

Festival de Pasqua de Cervera.

Cervera acollirà del 7 al 16 d'abril de 2022, la dotzena edició del seu ja tradicional Festival de Pasqua, dedicat a la música clàssica catalana i als intèrprets catalans. Enguany, es podran escoltar i viure 10 produccions musicals diferents que es concretaran en un total de 14 concerts, distribuïts en 6 dies i en 5 espais d'actuació diferents (Gran Teatre de la Passió, Auditori, Conservatori, Església de Sant Joan i el Paranimf de la Universitat).

Consulteu la programació.

Vilapensa, Festival del Pensament del Penedès

Del 4 al 10 d'abril, a Vilafranca del Penedès, se celebra una nova edició del VilaPensa, un festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències, a l'humanisme en general, divulgatiu, transversal, amb vocació d'arribar i de mobilitzar a tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació, manera de viure.

Descobriu la proposta.

Sismògraf, el festival que detecta el moviment, a Olot.

Aquest mes d'abril es pot gaudir d'una nova edició del Sismògraf, el festival que detecta el moviment del cos i del planeta. Del cos perquè engloba la dansa, el circ, les performances, els passejos i les situacions híbrides; i del planeta perquè parla d'un planeta viu amb explosions de volcans i pujada del nivell del mar que cal escoltar.

És un festival conscient, que reivindica la responsabilitat social i ambiental, tant en l'equip, com en el muntatge i en la programació. La programació artística vol donar veu als reptes socials, ambientals i relacionals de la nostra societat.

Consulta la programació, i molt més.

Més informació
 
Destaquem