El nou Festival Entreveus porta la música als monuments de Catalunya

Música i narració oral prenen vida a quatre monuments del país

Catalunya estrena aquest mes d'abril l'Entreveus, el Festival de narració oral a monuments i llocs històrics de Catalunya. Una nova proposta que se centra en la paraula i el patrimoni com a eines de reflexió i de connexió, de coneixement i, sobretot, de (re)coneixement. Entreveus tindrà lloc en alguns dels monuments i llocs històrics de la Generalitat de Catalunya.

La narració oral pren la mà d'altres arts i les històries contades tornen a habitar llocs que havien estat viscuts: on es caminava, s'hi menjava, s'hi pregava, s'hi dormia, s'hi callava... en comunitat. En aquesta primera edició, que tindrà lloc del 18 al 21 d'abril, serà la música la que farà camí amb els contes per parlar d'espiritualitat i silenci, i ens regalarà l'excel·lència d'estils diversos de narrar.

El festival arribarà a quatre espais: el Palau Moja de Barcelona, el Monestir de Sant Pere de RodesLa Roca dels Moros del Cogul i la Cartoixa d'Escaladei. En ells, es viuran quatre espectacles al llarg de quatre dies que permetran viure i entendre el patrimoni (material i immaterial) a través d'una nova mirada i gràcies a l'escolta, a cops tranquil·la i a cops revoltada, d'unes històries que ben bé podrien ser les nostres.

Un tast de vi al final de cada jornada ens deixarà el sabor de la terra a la boca. Fem memòria i ens donem la paraula els uns als altres.

Les propostes:

  • 18 d'abril, 19 hores – Palau Moja, Barcelona – Cantar històries, amb Els Amics de les Arts.
  • 19 d'abril, 19 hores – Monestir de Sant Pere de Rodes – El Cocodrilo y Bach, amb Yoshi Hioki y Mercedes Ruiz.
  • 20 d'abril, 12 hores – La Roca dels Moros, El Cogul – contARTe, amb Patrícia McGill, María Toro i Guillermo McGill.
  • 21 d'abril, 12 hores – Cartoixa d'Escaladei – Místics, amb Jordina Biosca i Ravid Goldschmidt.

Tots els detalls, i reserva d'entrades, en aquest enllaç.

FONT: Patrimoni Cultural

 
Destaquem