Fotos, documents, record... fem un bon arxiu dels documents familiars per no perdre res!

L'Arxiu Nacional de Catalunya ofereix una sèrie de recomanacions per elaborar un bon arxiu familiar

Aquests dies de confinament per aturar l'expansió del coronavirus són un bon moment per posar ordre a les nostres llars, i són moltes les persones que han tingut l'oportunitat de redescobrir fotografies i altres documents familiars que tenen a casa.

Un fet que ens ofereix la possibilitat de poder elaborar un arxiu personal ric i en bones condicions perquè perduri amb el pas dels anys. Per fer-ho possible, l'Arxiu Nacional de Catalunya ha posat a la disposició de tothom una sèrie de consells i recomanacions perquè les persones i famílies puguin endreçar els seus documents seguint unes senzilles indicacions per a la correcta conservació, condicionament i organització d'aquests.

Així, ofereix un seguit de consells pràctics per conservar els teus documents a casa, com ara netejar els documents de pols, protegir-los en caixes o carpetes, i posa ordre als documents, entre altres.

També dona idees per a la conservació de les teves fotografies familiars, com ara evitar la seva exposició a la llum, guardar-les en àlbums no adhesius, i indicar aquella informació que en coneguem per no oblidar-la.

 

I finalment, fa un seguit de recomanacions per a l'organització del teu arxiu digital, com organitzar-lo amb carpetes i subcarpetes, o identificar-les amb noms breus i clars, entre altres.

Així que ja ho sabeu, aprofiteu el temps lliure per fer el vostre arxiu personal, i no deixeu que es perdi cap record!

 
Destaquem