Què fem aquest cap de setmana?

10 activitats per gaudir del temps lliure sense sortir de Catalunya

Arriba un nou cap de setmana i a Catalunya l'activitat no s'atura. Són múltiples les fires i mercats que es poden gaudir aquests dies arreu del territori. Però hi ha moltes més propostes!

Tot seguit, en destaquem 10, però en trobareu moltes més a les diferents agendes municipals i comarcals.

Jornades del Modernisme a Gelida FOTO Penedès Turisme

Jornades del Modernisme a Gelida FOTO Penedès Turisme

1. Jornades del Modernisme a Gelida

Els dies 7 i 8 de juny se celebren les Jornades del Modernisme a Gelida, amb activitats que volen apropar al Modernisme, i, en aquesta ocasió, molt especialment a la indumentària, un moviment artístic i cultural de finals del segle XIX i principis del segle XX que va irradiar per tot el país.

Consulta el programa d'actes.

2. Tasta Vilalba, Mostra de producte local a Vilalba dels Arcs

Els mateixos dies, gaudiu del Tasta Vilalba, la Mostra de producte local a Vilalba dels Arcs, que s'estrena enguany amb l'objectiu de promocionar i fer valdre als productors del poble i el producte que elaboren, tot combinat amb cultura, gastronomia, música i art.

Tots els detalls, aquí.

Festa del Vi de Vinyols i els Arcs FOTO Reus Digital

Festa del Vi de Vinyols i els Arcs FOTO Reus Digital

3. VE DE VI, Festa del Vi de Vinyols i els Arcs

I també el VE DE VI, la Festa del Vi de Vinyols i els Arcs, que celebra la tercera edició. Durant dos dies, el vi i la música seran els protagonistes d'una festa que rememora els orígens vinícoles del municipi, ja que Vinyols VEDEVinya.

Més detalls, en aquest enllaç.

Quimi Portet, cap de cartell de l'Anoia Folk

Quimi Portet, cap de cartell de l'Anoia Folk

4. Anoia Folk al Castell de Claramunt de la Pobla de Claramunt

El dissabte, 8 de juny, tindrà lloc la 28a edició de l'Anoia Folk, un festival de música d'arrel tradicional que se celebra en un dels indrets més evocadors de la comarca de l'Anoia: en el castell de Claramunt. Enguany el festival comptarà com a cap de cartell el gran intèrpret i compositor Quimi Portet que presenta la seva gira: Si plou, ho farem al Pavelló.

Tota la programació, aquí.

5. Castellet Medieval

Dissabte i diumenge arriba la 20a edició de Castellet Medieval. Enguany, la fira comptarà d'una àmplia oferta d'espectacles, cercaviles musicals i actuacions que endinsaran als visitants a l'època medieval, el programa també comptarà amb tallers i mostres d'oficis, i un ventall divers de parades d'artesans.

Tots els detalls, en aquest enllaç.

Castellet Medieval FOTO Mapamundi

Castellet Medieval FOTO Mapamundi

6. Fira de la Ratafia de Centelles

Els mateixos dies, també és el torn de la Fira de la Ratafia de Centelles, amb l'objectiu de promoure la ratafia, així com tots aquells productes i tractaments artesanals, especialment els de proximitat elaborats amb aquest licor.

Més informació.

7. Pinell Art, Fira d'Artesania de Pinell de Brai

També els dies 8 i 9 de juny se celebra Pinell Art, La Fira d'Artesania de Pinell de Brai, amb activitats per a infants, visita guiada pel municipi, llaurada amb ruc i arada, concerts i espectacle de foc amb els ferrers del monogràfic, entre altres activitats.

Consulteu el programa.

Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet FOTO femturisme

Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet FOTO femturisme

8. Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet

Diumenge, dia 9, no et perdis la Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet. Una fira que s'organitza en aquesta localitat per la gran quantitat de granges que hi ha establertes a la població i que converteixen a Sant Guim de Freixenet com una de les màximes poblacions productores d'ous de tota Catalunya.

Més detalls, aquí.

9. L'Enramada de Guissona

També diumenge és el torn de L'Enramada de Guissona. Una festa que se celebra el diumenge següent a la festivitat de Corpus, amb els infants la vila com a protagonistes, ja que, amb cercavila, porten coques i paneres plenes de pètals de flors i paperets de colors fins a les fonts del poble.

Més detalls, aquí.

L'Enramada de Guissona FOTO Ajuntament de Guissona

L'Enramada de Guissona FOTO Ajuntament de Guissona

10. La Plantada de Sant Jaume d'Enveja

I una proposta més per diumenge, La Plantada de Sant Jaume d'Enveja. Participa, a partir de les 10 hores, a la zona de l'arrossar, al passeig fluvial, i viu la festa tradicional de La Plantada!

Mira la proposta.

Més informació
 
Destaquem