Exposicions amb nom de dona a Catalunya

El món de la cultura i la història reivindica el paper de la dona

Divendres, 8 de març, commemoràvem el Dia Internacional de les Dones, i són molts els equipaments culturals de Catalunya que aquests dies ofereixen propostes vinculades a les dones i al seu paper en la història. Avui ens centrem en algunes de les exposicions que es poden visitar les pròximes setmanes en els museus d'arreu del país.

Exposició Cossos que parlen FOTO Patrimoni Cultural

Exposició Cossos que parlen FOTO Patrimoni Cultural

"Cossos que parlen"

Fins al 31 de març, Ca l'Arenas, Museu de Mataró acull l'exposició "Cossos que parlen". Una exposició itinerant comissariada per Marika Vila, que explora com ha estat representat el cos de la dona a través del còmic en un recorregut cronològic que va des d'inicis del segle XX fins a l'actualitat.

Peces de Rosa Amorós FOTO Patrimoni Cultural

Peces de Rosa Amorós FOTO Patrimoni Cultural

"Rosa Amorós. Esperit de creació"

Fins al 14 d'abril es pot visitar l'exposició "Rosa Amorós. Esperit de creació" al Museu Can Tinturé (Esplugues de Llobregat). Una mostra temporal de petit format dedicada a la ceramista catalana Rosa Amorós Bernadó.

"Més lloc per a la fosca"

També fins al 14 d'abril, no et perdis l'exposició "Més lloc per a la fosca" al Museu Terra de l'Espluga de Francolí. Basada en la novel·la Solitud, l'exposició comissariada per Elvira Prado-Fabregat, proposa una lectura ecocrítica de l'obra de Víctor Català/Caterina Albert i la connecta amb l'actual crisi ecològica, el pensament contemporani de l'ecofeminisme i les posthumanitats.

"TROS DE DONA"

El mateix espai, el Museu Terra de l'Espluga de Francolí, acull, fins al mes de setembre, l'exposició "TROS DE DONA", que reivindica el paper de les dones al llarg de la història fent valdre les moltes tasques diàries i necessàries per al sosteniment de la vida.

Cartell de l'exposició Jo, de petita, anava sempre al moll

Cartell de l'exposició Jo, de petita, anava sempre al moll"Jo, de petita, anava sempre al moll"

La Torre del Port, a Cambrils, presenta l'exposició "Jo, de petita, anava sempre al moll", fins al 12 de maig. L'exposició s'apropa a la comunitat pescadora de la Barceloneta per entendre els oficis i el present de la pesca.

"Dones mar endins. Fils i nusos d'un relat invisible"

Fins al 12 de maig, el Museu Marítim de Barcelona presenta l'exposició "Dones mar endins. Fils i nusos d'un relat invisible", que recull imatges de l'Arxiu fotogràfic del museu brodades per la fotògrafa Tatiana Donoso. Intervenció artística que proposa integrar una mirada femenina al relat de l'exposició permanent "Catalunya mar enllà".

FONT: Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Més informació
 
Destaquem