D'excursió per la Via Verda fins a la Fontcalda

Ruta a peu o en bicicleta per gaudir dels paisatges de la Terra Alta en família

Aprofitar les vacances per descobrir indrets de somni és una molt bona opció que trien cada cop més persones. I l'estiu és el millor moment per fer-ho, sempre respectant l'entorn, i tenint especial cura amb el risc d'incendi forestal existent, això sí.

Si entre els vostres plans per a aquest estiu hi ha el de gaudir de la natura en família, amb la bicicleta o fent una excursió a peu, hi ha molts indrets que us ofereixen un paisatge preciós per gaudir de la natura, amb una refrescada inclosa per agafar forces per fer el camí de tornada.

Una d'aquestes opcions la trobem a la Terra Alta, recorrent el tram de la Via Verda que va des de Bot fins a la Fontcalda. Una ruta familiar, amb el camí completament condicionat, que fa possible que grans i petits el ressegueixin. Parlem d'un itinerari de 5 quilòmetres, amb unes vistes impressionants, travessants espais verds, muntanyes i antics túnels ferroviaris.

Via Verda a la Terra Alta

Via Verda a la Terra Alta

 

Al final del recorregut, i a manera de recompensa, trobareu la zona de lleure de la Fontcalda, on hi ha un santuari i una zona de pícnic condicionada per passar-hi el dia. I si camineu una miqueta més seguint les indicacions, arribareu a les gorgues de la Fontcalda, on us podreu banyar. El camí, però no està adaptat a totes les necessitats, ja que compta amb escales, baranes i passarel·les que voreja el riu fins a arribar a les gorgues.

Gaudiu de l'excursió amb seny i responsabilitat!

 
Destaquem