Una dotzena d'activitats per gaudir del cap de setmana

Arreu de Catalunya, hi ha propostes per a tots els gustos arribats a l'equador del mes de setembre

Arriba un nou cap de setmana, ja a l'equador del mes de setembre, i amb la tornada a la feina i a l'escola que ja són una realitat. Però arreu de Catalunya, l'activitat no s'atura per a poder gaudir del temps lliure amb propostes per a tots els gustos i edats.

Tot seguit en destaquem una dotzena, però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les agendes municipals. No us perdeu res!

Fira del Conte de Medinyà FOTO gencat

Fira del Conte de Medinyà FOTO gencat

Propostes culturals

La cultura està ben present durant els pròxims dies amb activitats arreu de Catalunya. Destaca, especialment, la celebració de La Setmana del Llibre en Català, fins al 17 de setembre, al Moll de la Fusta de Barcelona.

Dissabte, dia 16, arrenca el Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai, que s'estendrà fins al 24 de setembre en la seva 8a edició. També dissabte se celebra la 4a edició del Festivart de Rubió, amb espectacles i tallers.

I ja diumenge arrenca el Concurs de grups amateurs de teatre a Santa Coloma de Queralt, i també se celebra la Fira del Conte de Medinyà (Sant Julià de Ramis), que enguany arriba a la 13a edició.

Fira de l'Ametlla de Vilagrassa FOTO Comarques de Ponent

Fira de l'Ametlla de Vilagrassa FOTO Comarques de Ponent

Fires i festes

Aquest cap de setmana arriba farcit de fires i festes per a tots els gustos i edats. De divendres a diumenge, se celebra la XIX Fira de l'Ametlla de Vilagrassa, dedicada a una de les activitats agrícoles més importants que s'han portat a terme a la població des d'antic. Els mateixos dies també arriba el Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant, amb un centenar de parades de productes d'artesania, d'alimentació o de teràpies naturals, entre d'altres, a més de diverses activitats i espectacles per a totes les edats, un sopar medieval, tallers i demostracions d'oficis tradicionals, i propostes lúdiques per als infants, entre altres.

Els dies 16 i 17 se celebren diferents fires i festes, entre elles la 31a Festa de la Patata de Prades que, des del 1990, dona el tret de sortida a l'inici de la campanya de la recol·lecció, i també la XXXIII Festa de la Verema i el Vi de Verdú, on els visitants podran degustar una gran varietat de vins, acompanyats de tapes, aprendre els processos de producció, la tradició del vi, gaudir de la música en directe i altres activitats culturals, en un entorn immillorable com és el Castell de Verdú.

Festa de la Verema i el Vi de Verdú FOTO lleida.com

Festa de la Verema i el Vi de Verdú FOTO lleida.com

I seguim. Diumenge, dia 17, no us podeu perdre la Festa del Most a Sant Quirze del Vallès, a la Masia de Can Barra. El mateix dia també arriba la II Fira de Carabasses Gegants a Sidamon on, a més d'haver-hi concurs de carabasses d'entre 300 i 1000 kg de cultivadors de Catalunya, Aragó i València i premis, n'hi haurà paradetes d'artesania, de productes de proximitat i jornades gastronòmiques al voltant de la carabassa i altres hortalisses. No faltaran les activitats infantils!

I una proposta més per al diumenge: la Fira de la Vinyala, la Fira del Cargol de Vinya a Òdena on, a més d'aquesta varietat tan apreciada de caragols, hi haurà artesania, propostes de lleure i gastronomia.

Més informació
 
Destaquem