Celebra la gran festa de la calçotada de Valls

La cita gastronòmica que no et pots perdre

Si estàs buscant una experiència culinària única i tradicional a Catalunya, no busquis més: la Gran Festa de la Calçotada a Valls és la cita gastronòmica que no et pots perdre. En aquest article, explorarem tot el que cal saber sobre aquesta celebració, des de la seva història fins als concursos i activitats programades per aquesta edició.

La Gran Festa de la Calçotada se celebra l'últim diumenge de gener, concretament el 28 de gener del 2024 a la ciutat de Valls, considerada la capital del calçot, serà l'escenari d'aquest esdeveniment que, amb més de cent anys de tradició, s'ha convertit en una de les festes gastronòmiques més rellevants de Catalunya.

Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha estat transmesa de generació en generació a Valls, consolidant la ciutat com a epicentre d'aquest àpat tan típic. La calçotada, basada en el calçot, la salsa i els complements, atreu multitud de visitants entre els mesos de novembre i abril, demostrant l'arrelament i popularitat d'aquest esdeveniment gastronòmic.

La jornada del 28 de gener estarà plena d'activitats tradicionals, festives i concursos vinculats al món del calçot. Des de les 10 del matí fins a les 14 hores, els carrers i places de Valls esdevindran l'escenari d'una gran varietat d'actes:

  • Demostracions per cuinar calçots a la graella
  • Concurs de cultivadors de calçots
  • Concurs de salsa
  • Concurs de menjar calçots
  • El lliurament de premis
  • Espai de venda i degustació


Si busques una experiència autèntica i típica de Catalunya, no dubtis a apropar-te a Valls el diumenge 28 de gener. Vine a viure i gaudir de la Gran Festa de la Calçotada, una tradició gastronòmica que captiva locals i visitants amb la seva autenticitat i sabor inigualables.

 
Destaquem