Les activitats destacades del cap de setmana (suspeses o ajornades pel coronavirus)

La majoria de les activitats del cap de setmana han estat suspeses o ajornades per l'evolució del coronavirus

Ja s'acosta el cap de setmana, i les activitats es multipliquen arreu de Catalunya per oferir alternatives per poder gaudir del temps lliure. Aquest cap de setmana, però, la situació és excepcional, i la gran majoria de les activitats arreu del territori han estat suspeses com a mesura de contenció contra el coronavirus.

Destaquem tot seguit quines eren les principals activitats del cap de setmana, si bé la majoria no se celebraran. És necessari consultar les agendes municipals.

Imatge promocional del MUD, el Festival de Músiques Disperses de Lleida

Imatge promocional del MUD, el Festival de Músiques Disperses de Lleida

Festivals

Aquest cap de setmana, segueixen endavant diferents festivals culturals arreu del país. Així, s'està celebrant el Festival Hivernacle a Vilafranca del Penedès, fins al 22 de març, i el dia 15 finalitza el Festival Fineart Igualada. Parlant de música, és el torn també del Festival Ja Veus a Tarragona, i el MUD, Festival de Músiques Disperses de Lleida, que també finalitza aquest cap de setmana (el concert s'ha ajornat).

 

Mercat de l'olla i la caldera

Mercat de l'olla i la caldera

Fires i festes

Fires, festes i mercats són ben presents ara que arriba el bon temps, arreu de Catalunya. De les múltiples opcions entre les quals podeu escollir, en destaquem algunes. Del 13 al 15 de març se celebra la Fira del Cànem, Spannabis a Cornellà de Llobregat, on el visitant podrà veure una àmplia mostra dels productes derivats d'aquesta planta.

Els mateixos dies se celebra Lleida Expo Tren, el Saló del Lleure Ferroviari. Una fira que comprèn els vessants cultural, lúdic i comercial d'aquest hobby, i està dirigida principalment a persones ja familiaritzades amb aquest entorn, i també al públic en general que desitgi gaudir del fantàstic món dels trens, tant en la realitat com en miniatura.

A més, el dia 14 se celebra la Festa de la Matança del Porc a Orpí, i el dia 15 se celebra la Fira de la Terra de Caldes de Malavella. A més, durant el cap de setmana també és el torn de Fem Bullir l'Olla, el Mercat de l'Olla i la Caldera i Mercat d'Artesans a Caldes de Montbui.

 
Març Gastronòmic al Prat

Març Gastronòmic al Prat

Més propostes

Durant el cap de setmana es pot gaudir de més propostes per aprofitar el temps lliure després d'uns dies de feina. La gastronomia està ben present, amb campanyes com Temps de Pèsols al Maresme, la Garoinada a Palafrugell, o el Març Gastronòmic al Prat de Llobregat, entre altres.

També hi ha més activitats, i és el torn del Barcelona Beer Festival (que s'ha ajornat pel risc de coronavirus), la popular Farinato Race Llívia, o la xatonada popular a Calafell. Així que, teniu per triar i remenar. Bon cap de setmana!
 

 
Destaquem