5 visites guiades per gaudir del patrimoni a l'estiu

Descobreix com vivien els romans a Catalunya, les llegendes d'un monestir, i molt més

Els mesos d'estiu, i el temps de vacances, són un bon moment per a descobrir el patrimoni de Catalunya. I no hi ha millor manera de fer-ho que participant de les múltiples visites guiades que es fan arreu del territori. N'hi ha de teatralitzades, d'altres d'autoguiades, de pagament, gratuïtes... Opcions per a tots els gustos!

Avui, ens fixem en 5 d'aquestes visites, però n'hi ha moltíssimes més.

Visites teatralitzades a Caldes de Malavella FOTO Ajuntament de Caldes de Malavella

Visites teatralitzades a Caldes de Malavella FOTO Ajuntament de Caldes de Malavella

Visites teatralitzades a Caldes de Malavella

Un any més, Caldes de Malavella ofereix als visitants una nova temporada, la 22a, de les visites teatralitzades. Una gimcana, amb molt d'humor, que us portarà a descobrir l'Espai Aquae, les Termes Romanes, la balneoteràpia i les fonts termals, els xalets modernistes, i molt més, de la mà d'en Fonsu i la Remei.

Les visites es poden fer els divendres, a les 20 hores (21 i 28 de juliol, 11,18 i 25 d'agost i 1 de setembre), el punt de sortida és l'Espai Aquae, i la ruta finalitza al Casino Municipal.

El preu de l'entrada és de 10 euros per als adults, i de 5 euros per a infants de 6 a 12 anys, i es poden adquirir en aquest enllaç.

Més informació.

Nit de llegendes, a Sant Cugat FOTO Catalunya Religió

Nit de llegendes, a Sant Cugat FOTO Catalunya Religió

Nit de llegendes al Monestir de Sant Cugat del Vallès

Un any més, amb l'arribada de l'estiu, torna la proposta santcugatenca Nit de llegendes al Monestir. Una visita guiada nocturna pel Monestir, de la mà d'un monjo benedictí i guiats per la llum d'una llàntia, que porta el visitant a descobrir la història, les llegendes i els éssers màgics que amaga el Monestir de Sant Cugat.

La visita es pot fer els dissabtes a les 22 hores, els dies 22 i 29 de juliol; 5,12 ,19 i 26 d'agost; i 2 i 9 de setembre. La sortida és des de l'Oficina de Turisme, la durada de la visita és d'una hora i mitja, i el preu és de 15 euros (menors de 14 anys, gratuït).

Més informació.

Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la FOTO Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la FOTO Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Visita teatralitzada "Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la"

També durant el període estival, no podeu deixar de visitar la Vil·la romana dels Munts, a Altafulla, que va ser residència de Caius Valerius Avitus. Caius i Faustina, l'esposa i senyora de la casa, fan d'amfitrions mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les seves estances, el seu funcionament, les tasques que s'hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat.

Les visites es fan de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores, i de 16 a 20 hores, i els diumenges i festius, de 10 a 14 hores. El preu és de 4 euros, i de 2 euros en entrada reduïda, a més de gratuïta per a diferents col·lectius. Informació i reserves trucant al 977 25 15 15 o enviant un correu electrònic.

Més informació.

Tossa amb ulls de dona FOTO femturisme

Tossa amb ulls de dona FOTO femturisme

 

Visites culturals guiades "Tossa amb ulls de dona"

Si voleu gaudir d'una visita guiada a Tossa de Mar des d'una altra perspectiva, feu-ho amb la visita guiada "Tossa amb ulls de dona". Una visita que us permetrà conèixer alguns dels indrets i monuments més emblemàtics de Tossa, així com les seves tradicions i costums, a través de la mirada de les dones, i centrada en la vida d'algunes de les personalitats femenines de Tossa que han marcat la història del poble.

L'activitat és gratuïta, i cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme de Tossa de Mar, per correu electrònic o trucant al 972 34 01 08. El punt de sortida és l'Oficina de Turisme, i la durada de la visita és de 2 hores.

Podeu fer la visita els dies 22 i 28 de juliol, 5, 12, 19 i 26 d'agost, 2, 9, 16, 23 i 30 de setembre, i 7 i 14 d'octubre.

Més informació.

El Modernisme a Mataró FOTO Ajuntament de Mataró

El Modernisme a Mataró FOTO Ajuntament de Mataró

El Modernisme a Mataró

Si vols fer una ruta urbana per descobrir edificis emblemàtics del Modernisme, no et pots perdre la proposta "El Modernisme a Mataró". Una ruta urbana pels edificis més significatius del Modernisme mataroní, amb referències biogràfiques dels principals arquitectes del moment, sobretot del mataroní Josep Puig i Cadafalch així com una de les primeres obres de l'arquitecte Antoni Gaudí: La Cooperativa l'Obrera Mataronesa, coneguda com la Nau Gaudí.

La visita es pot fer en català els dissabtes 5, 12, 19 i 26 d'agost a les 18 hores; en castellà els dijous 3, 10, 17, 24 i 31 d'agost a les 18 hores, i en anglès els dimarts 1, 8, 15, 22 i 29 d'agost a les 17 hores.

La visita és gratuïta, sense reserva prèvia, i el punt de trobada l'Ajuntament de Mataró.

Més informació.

Consulteu les agendes municipals per trobar-ne moltes més!

Més informació
 
Destaquem