5 excursions per gaudir de les vacances amb els infants

Hi ha molts llocs amb encant a Catalunya per descobrir-los amb els infants

Quan estem de vacances, podem viatjar a l'altra punta de món, o aprofitar per descobrir aquells tresors que tenim a casa nostra i que molts cops desconeixem. I és que a Catalunya hi ha diferents indrets que, visitar amb els més petits de casa, sempre és una bona idea. Ara que encarem la recta final de les vacances, encara tenim la possibilitat de poder gaudir d'activitats que, potser, durant l'any no tenim temps de fer. Entre elles, fer boniques excursions en família a diferents indrets del territori.

Avui us proposem 5 excursions que podeu fer en família, amb els infants, i que us faran gaudir de la natura!

Coves de Benifallet

Coves de Benifallet

Endinsar-se entre roques a les Coves de Benifallet

Al municipi de Benifallet, a les Terres de l'Ebre, i a tocar del riu Ebre, ens podem endinsar a les entranyes de la terra descobrint les Coves Meravelles, on trobareu estalactites i estalagmites de formes màgiques i impossibles, amb un recorregut de poc més de 500 metres, a les quals cal sumar els 250 metres de les Cova Dos.

A la Cova del Dos podreu apreciar les restes històriques del Neolític i de la Batalla de l'Ebre; a la Meravelles quedareu entusiasmades amb les espectaculars Excèntriques, formacions molt poc ordinàries.

Descobriu-ne més!

Bosc Encantat

Bosc Encantat

Una passejada plena de sorpreses al Bosc Encantat

El Bosc Encantat (Gurb, Osona) proposa un petit recorregut pel bosc que segueix el Torrent del Sitjar i que servirà perquè els nens i nenes puguin descobrir moltes sorpreses. En aquest indret hi trobareu figures fetes de fusta de diferents animals: un drac, gnoms, una guineu, una tortuga... A més, podreu passar pels ponts de fusta i descobrir les casetes de fusta per als ocells.

Ruta de la Pedra seca al Pla de Santa Maria

Ruta de la Pedra seca al Pla de Santa Maria

Unes construccions carregades de misteri: la ruta de la Pedra Seca

Al Pla de Santa Maria podem fer una excursió amb els nens i nenes que no deixarà indiferent ni als més petits ni als adults. Parlem de la ruta de la Pedra Seca, també coneguda com la Ruta de la Capona. Un recorregut de poc més d'1,5 km que transcorre per uns camins completament planers.

Durant l'itinerari podreu veure diferents construccions de pedra seca, de diferents mides i formes, sense trobar-ne dues d'iguals. Fins i tot podreu entrar a alguna d'aquestes edificacions i contemplar l'art de la pedra, una autèntica joia que ha desafiat el pas del temps.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Passejar entre volcans a la Garrotxa

El millor exponent de paisatge volcànic de la Península, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, compta amb una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. El clima i l'orografia proporcionen una vegetació abundant i variada, on destaquen les fagedes, com la Fageda d'en Jordà, i l'exuberant bosc de ribera a la zona de la Moixina.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa disposa de diversos itineraris pedestres que transcorren pels indrets més interessants del Parc Natural. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s'hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l'ajuda del plànol-guia del Parc Natural.

Bosc Pintat de Poblet

Bosc Pintat de Poblet

Descobrir el món dels bolets en un Bosc Pintat

El Bosc Pintat de Poblet (Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà), és una ruta micològica on els bolets i també els arbres en són els protagonistes. Amb els més petits podreu buscar bolets pintats als arbres que es dibuixen segons us col·loqueu en una visual concreta. El bosc de Castellfollit, on es troba el bosc pintat de Poblet, proposa una manera diferent de descobrir els bolets amb els nens, ja que durant la ruta hi trobareu diferents panells informatius sobre algunes espècies.

 
Destaquem