4 miradors increïbles per gaudir de Catalunya

Propostes per gaudir de la bellesa del paisatge

A Catalunya hi ha múltiples espais on gaudir d'unes vistes privilegiades sobre el territori. Espais on arribar a peu o amb cotxe, accessibles per a tota la família, que us faran gaudir de la bellesa de la naturalesa i el paisatge català.

En destaquem quatre:

Santuari de Queralt

Santuari de Queralt

Santuari de Queralt (Berga)

El Santuari es troba al capdamunt de la Serra de Queralt, a una alçada de 1200 metres. Per la seva peculiar ubicació se l'ha anomenat el "balcó de Catalunya". L'amplitud del seu paisatge i les sensacions que provoca justifiquen pujar a Queralt.

El conjunt de Queralt l'integren el Santuari on es venera la imatge de la Mare de Déu de Queralt i un notable edifici annex que acollí al seu moment l'hospederia del Santuari on avui hi ha el restaurant i l'estació del funicular inclinat que hi accedeix des dels aparcaments. Hem de considerar igualment part del Santuari l'església de La Cova on, segons la llegenda, fou trobada la imatge de la Mare de Déu.

 

Castell de Balsareny

Castell de Balsareny

Castell de Balsareny (Bages)

Són molts els castells de Catalunya que estan situats en punts elevats i amb un abast visual de l'entorn excepcional. Destaquem el de Balsareny, privat però visitable, i des del qual es poden veure les planes bagenques, Montserrat, els Pirineus...

El castell de Balsareny està situat dalt d'un turó de 420 m d'altitud, a la riba dreta del Llobregat. Es tracta d'una construcció gòtica del segle XIV que respon al tipus de palau fortificat, amb un gran edifici de planta pentagonal amb pati interior coronat amb merlets.

Tavertet

Tavertet

Tavertet (Osona)

A més a més de ser un municipi que val la pena conèixer pels seus carrers i cases de pedra, des de Tavertet gaudiràs de la imatge escarpada i vertiginosa de les cingleres del Collsacabra i de la vista aèria de l'embassament de Sau.

 

El poble va estar aïllat i sense carretera fins ben entrada la segona meitat del segle XX. Això, i l'espectacular entorn natural que l'envolta, frondosos boscos i cingleres, el proveeixen d'un encant molt especial.

Miravinya El Circell

Miravinya El Circell

Miravinya El Circell (Penedès)

Situat al Puig de la Mireta de Les Gunyoles, El Circell, ofereix una visió del paisatge de 360° i s'explica per la seva forma d'espiral que convida a l'espectador a fer un recorregut d'una volta completa que finalitza en un pla amb dues cadires des d'on gaudir del paisatge.

Aquest mirador dota l'indret de reclam turístic i ofereix unes excel·lents vistes sobre la plana del Penedès, el massís del Garraf, el mar, les muntanyes nevades dels Pirineus o Montserrat entre d'altres.

 
Destaquem