20 propostes per al cap de setmana de Carnaval

Catalunya es vesteix completament de festa per tancar el mes de febrer

Arriba el darrer cap de setmana del mes de febrer i, amb ell, la celebració del Carnaval arreu de Catalunya. Així, tot el país es vesteix de festa per gaudir d'uns dies carregats d'activitats i tradicions. Però també hi ha altres propostes per a aquells que prefereixen fugir d'aquesta celebració.

Tot seguit, destaquem algunes de les propostes del cap de setmana perquè pugueu triar i remenar!

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Carnaval de Vilanova i la Geltrú

Carnaval, Carnaval!

Aquest cap de setmana, el darrer del mes de febrer, el gran protagonista és el Carnaval. I és que arreu de Catalunya s'hi celebren les festes de Carnestoltes de les maneres més diverses, divertides i esbojarrades, amb tradicions, rues, ball, i molt més. N'assenyalem alguns, però consulteu el programa d'activitats del vostre municipi per a no perdreu res de res!

Del 24 de febrer al 6 de març se celebra el Carnaval a Solsona. Aquest municipi, que ja celebrava el Carnaval abans de la Guerra Civil, va ser la primera població de l'Estat que la recuperés l'any 1971, tot i ser una festa prohibida per la dictadura franquista. Actualment, és una de les celebracions del carnaval que gaudeix de més personalitat, caràcter i tradició del país.

Un altre Carnaval amb una llarga tradició és el Carnaval a Vilanova i la Geltrú. Una festa amb més de 250 anys d'existència ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com d'Interès Nacional. Gaudiu de la Ruta de la Merenga, el seguici del Rei, la Nit dels Mascarots, i moltes més tradicions!

Ball de Gitanes a Sant Cugat del Vallès. FOTO: TOT Sant Cugat

Ball de Gitanes a Sant Cugat del Vallès. FOTO: TOT Sant Cugat

Gaudiu també del Carnaval i Ball de Gitanes a Sant Celoni, i del Carnaval i multitudinari Ball de Gitanes de Sant Cugat del Vallès. I també hi ha Ball de Gitanes a Sant Esteve de Palautordera, entre altres municipis.

Més Carnavals! I és que aquest cap de setmana també és festa grossa a municipis com Tarragona, Palamós, Agramunt, Arbúcies, Santpedor, o Canet de Mar, entre moltíssims altres!, no deixeu de consultar les agendes municipals!

Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont roig del Camp

Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont roig del Camp

Gaudir de la gastronomia

Com gairebé sempre, les jornades gastronòmiques, i la gastronomia en general, estan ben presents durant el cap de setmana. Així, fins al 27 de març, es pot gaudir de La Garoinada de Palafrugell, i fins al dia 13 del mateix mes, de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre.

D'altra banda, fins al 6 de març, s'estan celebrant les Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig del Camp, i del 24 de febrer al 2 de març, la Xatonada de Carnaval de Sitges.

Festival Fineart Igualada

Festival Fineart Igualada

Festivals

El cinema pren protagonisme durant aquests dies. Del 24 al 27 de febrer se celebra La Inesperada, Festival de Cine a Barcelona. Un festival de cinema focalitzat en la no ficció.

També la fotografia, amb el Festival Fineart Igualada, que arrenca el 25 de febrer i s'estendrà fins al 20 de març, omplint Igualada d'exposicions i activitats paral·leles com projeccions audiovisuals, xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers.

Igualment a Igualada, el dia 27 es dona el tret de sortida al Festival Internacional d'Orgue, que s'estendrà durant un mes.

Fira de l'Aixada, mercat medieval de Manresa

Fira de l'Aixada, mercat medieval de Manresa

Fires i festes

No hi falten altres activitats de caràcter tradicional arreu de Catalunya, com són diferents fires i festes. Entre elles, fins al 6 de març es pot continuar gaudint de la Festa de la Llum de Manresa. I els dies 26 i 27 de febrer és el torn de la Fira de l'Aixada, mercat medieval de Manresa, que enguany arriba a la 25a edició, en el marc de la Festa de la Llum.

Més informació
 
Destaquem