15 propostes per al segon cap de setmana de novembre

Fires, mercats i gastronomia marquen el calendari lúdic dels pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, el segon del mes de novembre, i a Catalunya l'activitat no s'atura omplint-se de propostes arreu del territori per gaudir del temps lliure.

Són moltes les propostes i activitats, però tot seguit en destaquem una quinzena que poden ser del vostre interès. No dubteu a consultar les diferents agendes municipals, on segur que trobeu moltes més activitats.

Fira Medieval d'Oficis a Súria FOTO Turisme Catalunya

Fira Medieval d'Oficis a Súria FOTO Turisme Catalunya

Fires i mercats

Si parlem de fires i mercats, aquest cap de setmana n'hi ha per a tots els gustos. Una d'elles, la Fira de Novembre a Vilanova i la Geltrú, el principal esdeveniment de promoció econòmica i comercial del municipi, que se celebra de l'11 al 13 de novembre.

Dissabte i diumenge és el torn de la Fira Medieval d'Oficis a Súria, que arriba a la 19a edició, i la Funifira a Gelida.

I més fires per diumenge, dia 13. Una d'elles, la Fira Mata-Degolla a Sant Quintí de Mediona, on la Vila commemora els fets de 1714 en l'anomenat Mata-Degolla, festa barroca amb recreacions històriques, activitats, que acompanyen la fira de productes típics i artesans. I el mateix dia se celebra la Fira de l'Olivera de Santa Oliva, un dia per gaudir amb les activitats, paradistes i de l'entorn emblemàtic de Santa Oliva.

Destaquem, finalment, la celebració del REC.0 a Igualada, on les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda on marques de primer nivell venen els seus estocs i mostraris a preus únics. En aquesta edició se celebra del 9 al 12 de novembre.

Fira Mata Degolla a Sant Quintí de Mediona FOTO El Cargol

Fira Mata Degolla a Sant Quintí de Mediona FOTO El Cargol

Festes

Arreu de Catalunya, també hi ha diferents festes durant el cap de setmana, amb la gastronomia i les tradicions com a protagonistes. Per exemple, del 10 al 13 de novembre se celebra la Festa de la Ratafia a Santa Coloma de Farners, que enguany arriba a la 41a edició amb concursos, exposicions, conferències, i molt més.

De l'11 al 14 és el torn de les Festes de Sant Martí a Sant Celoni, i fins al dia 13 encara es pot gaudir de la Festa del Most de la Ràpita de Santa Margarida i els Monjos.

Dia 13, diumenge, arriba la Diada de Rememoració de la Fira de Salàs de Pallars, mentre que a l'Anoia, se celebrarà la Festa de l'Oli a Piera.

Gaudeix del vi català

Gaudeix del vi català

Gastronomia

I com cada cap de setmana, la gastronomia està ben present. Cal destacar la celebració de la Setmana del Vi Català, amb maridatges, tastos, descomptes, visites, i molt més, arreu de Catalunya fins al diumenge, 13 de novembre.

D'altra banda, aquest cap de setmana encara es pot gaudir de la Mostra Gastronòmica del Calamarenys a Arenys de Mar, que finalitza dia 15, i fins al 18 de desembre té lloc la Mostra gastronòmica de les Garrigues.

D'altra banda, dissabte, dia 12, arrenquen les Jornades Gastronòmiques del Llagostí a La Ràpita, que s'estendran durant un mes.

Més informació
 
Destaquem