15 propostes per gaudir del cap de setmana

Fires i mercats gastronòmics, i propostes culturals, centren les activitats d'aquests dies a Catalunya

Prepareu l'agenda! Arriba un nou cap de setmana, el penúltim del mes de novembre, i les activitats s'estenen arreu de Catalunya amb propostes per a tots els gustos i edats per gaudir del temps lliure. De totes elles, en destaquem una quinzena, però n'hi ha moltíssimes més que podeu consultar a les diferents agendes municipals.

Fira Sant Martirià a Banyoles

Fira Sant Martirià a Banyoles

Fires i mercats

El penúltim cap de setmana de novembre arriba amb fires i mercats ben diversos. Entre elles, els col·leccionistes tenen una cita amb la Fira Playmobil i Lego a Guissona, del 18 al 20 de novembre, amb exposició de diorames i venda de productes, concursos, tallers, i molt més.

Si preferiu fires més tradicionals, els mateixos dies se celebra la Fira Sant Martirià a Banyoles, amb activitats per a totes les edats relacionades amb el cavall, el bestiar i les races autòctones dels Països Catalans. Des de concursos morfològics, exhibicions, i conferències, entre altres.

Les fires amb la gastronomia com a eix vertebrador també estaran ben presents arreu de Catalunya. El dissabte, dia 19, se celebra la Fira de la Ratafia i la Xocolata a Berga, i també s'estrena la Fira de Vins Novells de Cantonigròs, amb paradetes de diferents cellers, embotits, carquinyolis i formatges artesans del Collsacabra i olis de primera premsada.

Fira de la Ratafia i la Xocolata a Berga

Fira de la Ratafia i la Xocolata a Berga

Dissabte i diumenge és el torn de la Fira de l'Oli Verd a Maials, que enguany arriba a la 25a edició amb tastos, tallers, jornades tècniques, presentacions, degustacions, concerts, xerrades i molt més.

Els mateixos dies se celebra la Fira de tardor dolça. Festa gastronòmica de la Coca de Llavaneres, amb diferents activitats al voltant d'aquest producte tradicional del municipi, i a Olot arriba la Fira Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya que és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes de qualitat són els principals protagonistes.

Fira Orígens d'Olot

Fira Orígens d'Olot

Diumenge, dia 20, podeu visitar i gaudir de la Fira del pa i la xocolata a Sant Gregori, destinada a la venda i degustació de productes de xocolata, pa i els seus derivats. També és el torn del Mercat del Trumfo i la Sal a Odèn, amb activitats al voltant d'aquest producte, i de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent a Palau d'Anglesola, amb degustacions, activitats infantils, maridatges, i molt més.

Igualment, Santa Eulàlia de Riuprimer celebra la Fira del Fredeluc i la Botifarra, amb activitats per a tots la família.

Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat

Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat

Propostes culturals

De propostes culturals en podem trobar a gairebé tots els municipis de Catalunya durant els pròxims dies. Destaquen, per exemple, les propostes del Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya a Girona i Salt, que s'estendran fins a l'11 de desembre, el Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat i el JazzTardor, Festival de Jazz de Lleida, amb propostes fins al dia 27 de novembre, o L'Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, que arrenca aquest 18 de novembre.

I no deixeu de gaudir de les propostes de la Setmana de la Ciència!

Més informació
 
Destaquem