15 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Festes tradicionals, gastronomia i molta música per al segon cap de setmana de juliol

Arriba el segon cap de setmana del mes de juliol, i, amb el període estival, les propostes es multipliquen per gaudir del temps lliure i de les vacances a Catalunya. Tot seguit, recollim algunes de les activitats previstes per a aquests dies, però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les agendes municipals. No us perdeu res!

Juliol de Música i Poesia a Balaguer FOTO Comarques de Ponent

Juliol de Música i Poesia a Balaguer FOTO Comarques de Ponent

Propostes culturals

La cultura torna a estar ben present durant el cap de setmana arreu de Catalunya. Entre les múltiples propostes, fins a finals de juliol es pot gaudir de la programació del Grec Festival de Barcelona. D'altra banda, cada divendres del mes de juliol es pot gaudir d'una proposta diferent amb el Cicle de Concerts "A l'estiu, música en viu" a Piera, així com dels Concerts d'estiu a Solivella, aquest divendres, amb Las Migas.

Igualment, aquest cap de setmana finalitza el mónFILMAT, Festival Internacional de Cinema i Paisatge a Amposta. Tampoc us podeu perdre el Juliol de Música i Poesia a Balaguer, que s'estendrà fins al dia 23, amb quatre propostes diverses i estimulants.

Festival Internacional de Guitarra a l'Hospitalet de l'Infant FOTO femturisme

Festival Internacional de Guitarra a l'Hospitalet de l'Infant FOTO femturisme

A més, aquest cap de setmana és el torn del Festival Cruïlla Barcelona, un dels molts festivals musicals que se celebren a Catalunya aquest mes de juliol, i també són els dies en els quals se celebra la sisena edició del Festival Internacional de Guitarra a l'Hospitalet de l'Infant.

Finalment, divendres, dia 7, arrenca l'Anòlia, el Festival de Música a Igualada, i també el Pòdium, Festival de Música de Matadepera, i el Festival EntreRius a Térmens, un cicle de quatre concerts que transcorreran durant els divendres del mes de juliol enmig de la vegetació del riu Segre.

Però hi ha moltíssimes més propostes culturals! No deixeu de consultar les agendes municipals per descobrir-les!

European Balloon Festival a Igualada FOTO European Balloon Festival

European Balloon Festival a Igualada FOTO European Balloon Festival

Fires i festes

De fires i festes sempre en trobem per a tots els gustos arreu del país. Aquest cap de setmana, per exemple, l'European Balloon Festival a Igualada, que se celebra del 6 al 9 de juliol esdevenint una autèntica festa del cel.

Si parlem de fires, els dies 7 i 8 és el torn de la Fira Fruits de la Terra a l'Hospitalet de l'Infant, que enguany arriba a la desena edició fidel a la seva vocació d'aparador de la gastronomia i el producte local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip.

I del dia 7 al diumenge, 9, és el torn d'una gran festa de l'aigua, la TransSegre a Balaguer. Una festa major d'estiu col·lectiva que té lloc entre Balaguer, Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i Gerb. Una celebració que reivindica la recuperació de l'espai natural del riu mitjançant un descens eixelebrat i no competitiu que cada any aplega participants entusiastes amb les seves originals embarcacions casolanes.

Festa del Segar i Batre de la Fuliola FOTO Ajuntament de Fuliola

Festa del Segar i Batre de la Fuliola FOTO Ajuntament de Fuliola

Per anar acabant amb les propostes per a aquest cap de setmana, els dies 7 i 8 se celebra la Festa del Segar i Batre de la Fuliola. I continuant amb les tradicions, diumenge se celebra la Musclada Popular a Canet de Mar.

Però, insistim, això no és tot. Hi ha moltíssimes activitats arreu de Catalunya que podeu consultar a les agendes municipals. Gaudiu de l'estiu, i del temps lliure fent allò que més us agrada!

Més informació
 
Destaquem