15 propostes per al cap de setmana previ a Nadal

Fires i mercats són els grans protagonistes dels pròxims dies a Catalunya

El cap de setmana previ a la celebració de Nadal arriba farcit de propostes i activitats arreu de Catalunya. Destaquen les múltiples fires i mercats de Nadal, així com els pessebres vivents, i exposicions de pessebres de tota classe.

Però també destaca per ser el cap de setmana en el qual se celebra La Marató, enguany dedicat a la Salut Mental, i que portarà activitats per recaptar fons arreu de Catalunya.

Cartell de La Marató 2021

Cartell de La Marató 2021

Tot seguit, destaquem algunes de les activitats previstes per als pròxims dies a Catalunya, però recordem que n'hi ha moltes més. Consulteu les diferents agendes municipals per saber què fan al vostre municipi o destinació de cap de setmana.

 
 Fira avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat FOTO @turismebaixllobregat

Fira avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat FOTO @turismebaixllobregat

Fires i festes

Més enllà dels típics mercats de Nadal, aquest cap de setmana hi ha altres tipologies de fires que ja són tota una tradició per aquestes dates. Per exemple, del 17 al 19 de desembre se celebra la Fira avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat, que enguany arriba a la 48a edició.

També el cap de setmana, els dies 18 i 19, és el torn de la Fira de l'Escudella a Santa Maria de Palautordera, amb parades i botigues al carrer per mostrar els seus millors productes alimentaris, decoratius, tèxtils, regals, etc., i activitats per a petits i grans.

I els mateixos dies se celebra la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, l'únic espai a Catalunya on es pot viure l'experiència completa de criança i degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Ja diumenge, dia 19, se celebra la Fira Santulària a Santa Eulàlia de Riuprimer, i també la Fira del Tió i Mercat del Trasto a Moià.

Pessebre de Sorra de la Pineda

Pessebre de Sorra de la Pineda

Pessebres vivents i més

Aquest cap de setmana també ve marcat per la celebració de múltiples pessebres vivents arreu del país. Alguns d'ells són el de Sant Fost de Campsentelles, que arriba a la 55a edició; el de Viladecans, o el de Castell d'Aro, entre molts altres.

Parlant també de pessebres, n'hi ha d'altres que, per la seva singularitat i característiques, val la pena visitar. Entre molts altres, destaquen el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, o el Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca).

Fires i mercats de Nadal

Fires i mercats de Nadal

Fires i Mercats de Nadal

I de fires i mercats de Nadal n'hi ha pràcticament arreu de tot Catalunya. Cada municipi treu al carrer el bo i millor de Nadal amb parades d'artesans, objectes nadalencs, regals i molt més. Entre elles, la Fira de Santa Llúcia al voltant de la catedral de Barcelona, la Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona, la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès, i els Mercats de Nadal a Lleida.

Però n'hi ha moltes més! No deixeu de visitar les diferents webs municipals per descobrir-ho!

 
Destaquem