Arriba una Marató "que trencarà murs per la salut mental"

El projecte solidari de la CCMA arriba aquest any a la 30a edició

La Fundació La Marató de TV3 ha posat en marxa la campanya de sensibilització i difusió de La Marató 2021 per la salut mental. El projecte solidari de la CCMA arriba aquest any a la 30a edició tot posant el focus sobre uns problemes de salut molt comuns, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

La campanya que té com a objectiu divulgar i sensibilitzar sobre la salut mental i culminarà amb el programa de ràdio i televisió del 19 de desembre. En aquesta edició, a més a més, se sumaran diverses accions especials i participatives que s'han dissenyat per celebrar els 30 anys del projecte.

La Marató recupera enguany les tradicionals quatre seus telefòniques i els voluntaris per rebre les donacions el dia del programa i ho farà adoptant les mesures sanitàries vigents. Per tot això, s'han modificat els horaris, el nombre i els torns de voluntaris i l'espai entre els telefonistes perquè, al llarg de la jornada, no se sobrepassi el 50% d'ocupació dels diferents espais.

Pel que fa al vídeo divulgatiu elaborat per aquesta campanya, els actors Biel Duran i Mireia Oriol mostren com es conviu amb un trastorn mental. La dramatització està acompanyada de les reflexions de la psiquiatra Montserrat Dolz i la psicòloga clínica Àurea Moreno. El músic Lildami hi posa el punt final amb un tema musical expressament compost per a aquest reportatge, dirigit per Àngels Molina, directora de La Marató 2021.

Mira el vídeo de La Marató.

Participar de La Marató

Aquelles persones que ho desitgin podran fer els seus donatius per internet, per Bizum, des de l'apartat "donacions" amb l'identificador de La Marató: 22222, per transferència bancària al número de compte ES94 2100 0555 34 0202122222, i a través dels caixers automàtics de CaixaBank.

A més, la mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio és un dels trets que converteix aquest programa en un esdeveniment únic, en una festa col·lectiva que transcendeix el plató televisiu. Així, com en cada edició de La Marató, la ciutadania pren la iniciativa en l'organització d'actes festius que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa. Són moltes les fórmules que les entitats ideen per recaptar diners en un ambient participatiu i solidari. Consulteu les activitats previstes.

Disc de La Marató

Disc de La Marató

El disc i el llibre de La Marató

El disc d'aquesta edició conté 30 cançons per celebrar les tres dècades d'un projecte solidari únic al món. Trenta cançons agrupades en dos discos, el Disc Blau i el Disc Blanc. Fins a 16 estils musicals conviuen en el doble disc. És l'any que més estils i gèneres s'han combinat en la història del disc. Del crooner al rock, passant pel mestissatge i el pop, el rap i les arrels flamenques, el trap, les polifonies d'arrels tradicionals, les composicions i interpretacions llatines, l'R&B, l'electrònica o el reggaeton... i la clàssica. El disc 2021 compta amb més artistes que mai: 175 agrupats en 41 formacions.

El disc de La Marató es posarà a la venda en format físic al preu de 12 euros. Seran 10 diaris generalistes els que oferiran el disc de La Marató, un més que els últims anys, ja que s'ha incorporat el grup del 9Nou. La resta, els habituals: La Vanguardia, El Periódico, El Punt Avui, Ara, Diari de Tarragona, Diari de Girona, Regió 7, Segre i La Mañana. A més dels esportius Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu, i la revista Enderrock.

 

Amb els diaris el diumenge 28 de novembre i, a la botiga en línia de TV3, a partir del 29 de novembre. A partir del 10 de novembre, ja s'ha pogut reservar tant a la botiga online de TV3 com a iTunes. Shazam continuarà com l'eina per al reconeixement de les cançons del CD. El disc es podrà sentir en streaming a Apple fins al 31 de gener, i fins al 31 de març es podrà escoltar gratuïtament tot el fons musical d'Apple. El CD consolida l'edició en suport ecològic i reciclable.

Tampoc faltarà el llibre de La Marató. Aquesta nova edició coincideix amb el 30 aniversari de La Marató; és per aquest motiu que s'ha fet un llibre commemoratiu d'aquestes 30 edicions. En ell es podrà reviure cada una de les passades edicions, fent una mirada a totes les malalties que s'han anat tractant al llarg d'aquests 30 anys.

Samarreta commemorativa dels 30 anys de La Marató

Samarreta commemorativa dels 30 anys de La Marató

30 anys de La Marató

Amb motiu de les tres dècades de La Marató, enguany es podrà visitar l'exposició "30 anys de la teva Marató", una mostra que recorre les tres dècades a través dels cartells que l'han protagonitzat i de les fites aconseguides en cada edició. L'exposició es podrà visitar al Teatre Nacional de Catalunya fins a finals d'octubre. Després es podrà veure en altres espais culturals de Catalunya fins al primer trimestre del 2022.

Per celebrar aquest aniversari també s'ha fet una samarreta solidària amb una il·lustració del dissenyador Jordi Labanda, en què ha volgut "expressar l'alegria, la comunió i l'esperança que desperta aquest projecte mític de la solidaritat al nostre país". La samarreta, així com altres productes amb el mateix disseny, es posarà a la venda pròximament a la botiga virtual de TV3 i Catalunya Ràdio.

 
Destaquem