15 activitats nadalenques per al cap de setmana

Nadal es fa sentir arreu de Catalunya durant els pròxims dies

I ja el tenim aquí! Aquest cap de setmana és Nadal, i a Catalunya, els diferents municipis s'omplen d'activitats per celebrar aquestes festes i contagiar tots els visitants de l'esperit nadalenc.

Com podeu imaginar, hi ha activitats i propostes a gairebé tots els municipis del país, però tot seguit en destaquem unes quantes, centrant-nos en dos clàssics d'aquestes dates: els pessebres i Els Pastorets. No deixeu de consultar les diferents agendes municipals per trobar que fan a prop de casa vostra.

Pessebre vivent de Jesús a Tortosa

Pessebre vivent de Jesús a Tortosa

Pessebres per a tots els gustos

Si una cosa no pot faltar per Nadal, són els pessebres. A més del que gairebé tothom posa a casa seva, aquests dies podem gaudir d'exposicions, pessebres vivents i molt més.

Per exemple, fins al 6 de gener es pot gaudir del Pessebre de Sorra de la Pineda (Vila-seca), un espectacular conjunt d'escultures fetes amb sorra per artistes internacionals ben diversos. Mentrestant, fins al 22 de gener, es pot visitar el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, el pessebre més gran de Catalunya sobre taula 230 m², i fins al 29 de gener, l'Exposició de Pessebres a Castellterçol, una mostra d'una vintena de diorames de diferents mides i estils, de gran qualitat.

Pessebre Vivent a Món Sant Benet

Pessebre Vivent a Món Sant Benet

Si parlem de pessebres vivents, en troben gairebé arreu de Catalunya. Per exemple, el Pessebre vivent de Sant Fost de Campsentelles arriba enguany a la 56a edició fins al 8 de gener, o el Pessebre Vivent a Món Sant Benet, l'únic de tot Catalunya que passa dins d'un monestir mil·lenari.

Més pessebres, en aquest cas, el Pessebre Vivent dels Oficis Perduts de Sant Guim de la Plana, un pessebre estàtic amb vestuari d'època i música enregistrada que es representa des de 1982, o el Pessebre vivent de la Pobla de Montornès, que se celebra des de 1976.

Destaquem també el Pessebre vivent de Jesús a Tortosa, o el Pessebre Vivent de Sant Pere de Ribes. I no deixeu de fer la Ruta de Pessebres a Olesa de Montserrat!

Però recordeu, n'hi ha moltíssims més!

Els Pastorets de Solsona

Els Pastorets de Solsona

Tradicions que no fallen

Si parlem d'activitats nadalenques, no podem deixar de parlar de les representacions d'Els Pastorets, un dels grans clàssics d'aquestes dates. De fet, hi ha municipis que ja els han portat a escena, i altres ho fan coincidint amb els dies de Nadal.

Per exemple, des del dia 18 es pot gaudir d'Els Pastorets d'Igualada, i el dia 25 comencen les representacions d'Els Pastorets de Súria, amb més de 100 anys de tradició, i únicament el dia de Nadal es pot gaudir d'Els Pastorets de Santa Eulàlia de Ronçana.

Ja el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre, s'inicien les representacions d'Els Pastorets de Solsona, i Els Pastorets de Mataró.

 
Destaquem