12 activitats per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Fires, celebracions i mercats s'estenen arreu del territori per aprofitar el temps lliure

Arriba un nou cap de setmana, el primer del mes de juny, i l'activitat s'estén arreu de Catalunya amb múltiples propostes per a tots els gustos i edats. Un ampli ventall de possibilitats per gaudir del temps lliure de la manera que més us agradi. En destaquem algunes de les propostes:

Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages en una edició anterior

Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages en una edició anterior

Fires i festes

Entre altres propostes, del 3 al 13 de juny se celebra el Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi a Vilafranca del Penedès, que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. A més, durant el cap de setmana, té lloc la Fira Internacional del Disc de Barcelona, a l'Estació del Nord, així com la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, a Manresa, amb la cultura del vi com a protagonista.

Fira d'Artesania a Canet de Mar

Fira d'Artesania a Canet de Mar

Propostes per passar el dia

Si penseu a fer plans d'un sol dia, hi ha activitats arreu del territori. Per exemple, el dissabte, dia 5, es pot conèixer el Centre Artesà de la Torneria a Sant Hilari Sacalm per descobrir l'antic ofici de la torneria, i hi ha Fira d'Artesania a Canet de Mar.

També es pot gaudir d'Havaneres i Cançons de Taverna a Tossa de Mar, i diumenge hi ha Fira d'Artesania a Arenys de Mar.

 
Cornamusam d'Olot en una edició anterior

Cornamusam d'Olot en una edició anterior

Més propostes

Però les activitats no s'acaben aquí. Fins al 5 de juny s'està celebrant el Festival de música tradicional dedicat a la cornamusa o sac de gemecs que cada any reuneix els millors cornamussaires d'arreu del país a la capital de la Garrotxa, el Cornamusam d'Olot. També s'està celebrant el Microvi, organitzat per l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès, que és una aposta per les iniciatives, empreses, paisatge i l'entorn del territori considerat com a l'origen de la vinya.

També s'està celebrant el Corpus a Barcelona i a Solsona, entre altres municipis, i encara es pot gaudir de la Campanya Gastronòmica Els Fideus a la Cassola de Tossa de Mar. Tot plegat, sense oblidar les múltiples visites guiades i sortides que es realitzen per conèixer els espais municipals i naturals d'arreu del territori.

No deixeu de consultar les agendes municipals per no perdre'us res!

 
Destaquem