10 propostes per gaudir del cap de setmana

Les activitats tornen a cada espai del país el cap de setmana amb Sant Antoni com a protagonista

Arriba un nou cap de setmana, havent deixat ja enrere les festes nadalenques, i les activitats es multipliquen arreu de Catalunya. Aquesta setmana, una de les grans protagonistes és la celebració de Sant Antoni Abat, però hi ha moltes més propostes.

Tot seguit, en destaquem algunes, així i tot, no deixeu de consultar l'agenda del vostre municipi per saber quines opcions teniu!

Festes de Sant Antoni d'Ascó

Festes de Sant Antoni d'Ascó

Celebracions de Sant Antoni

Dilluns, 17 de gener, és la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals, i, com marca la tradició, els dies pròxims a aquesta data se celebra la típica rua dels Tres Tombs a molts municipis de Catalunya. Aquests dies, entre altres, se celebren les Festes de Sant Antoni d'Ascó, del 13 al 16 de gener, declarada l'any 2005 com a Festa d'Interès Comarcal i Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2010.

 

El pròxim 17 de gener, Vilanova i la Geltrú celebrarà la festa dels Tres Tombs, en honor a Sant Antoni Abat, copatró de la ciutat des del 1363, celebrant les Festes de Sant Antoni del dia 15 al 17.

Diumenge, dia 16, és el torn de la Festa dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, i també dels Tres Tombs de Sant Antoni a Valls, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional.

I el dia 17, dilluns, coincidint amb el dia de Sant Antoni, se celebrarà, entre altres, la Festa de Sant Antoni Abat a Sant Feliu de Codines.

Fira del Camí Ral

Fira del Camí Ral

Més propostes

Durant el cap de setmana hi ha propostes per gaudir del temps lliure pràcticament a tots els municipis de Catalunya. Per exemple, Vilanova del Camí celebrarà la Festa Major d'Hivern amb motiu de la festivitat de Sant Hilari el cap de setmana dels dies 15 i 16 de gener, amb la recuperació de la Fira del Camí Ral.

També estan de celebració a Matadepera on, del 13 al 24 de gener se celebren les Festes de Sant Sebastià, que pretenen recuperar la Matadepera rural que un dia el poble va tenir.

I parlant de gastronomia, el dia 14 arrenca la Garoinada de Palafrugell, que s'estendrà fins al 27 de març.

A més, durant aquest cap de setmana, encara es pot gaudir d'alguns dels muntatges nadalencs més tradicionals, com ara Els Pastorets del Vendrell, que es representaran del 16 de gener al 13 de febrer, o Els Pastorets d'Igualada, que s'acomiaden el dia 16 fins a l'any vinent.

 
Destaquem