10 propostes per gaudir del cap de setmana

Les activitats no s'aturen, totes elles amb mesures per frenar l'expansió de la Covid-19

Arriba un nou cap de setmana, aquest cop una mica més llarg per la festivitat del 12 d'octubre, i són moltes les activitats i propostes que hi ha arreu de Catalunya per aprofitar i gaudir del temps lliure. Unes activitats condicionades i adaptades per respectar les mesures sanitàries per evitar l'expansió de la Covid-19.

En destaquem algunes, però no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per descobrir tot el que podeu fer aquests dies ben a prop de casa.

Propostes gastronòmiques

Durant aquest cap de setmana, són molts els municipis que acullen jornades gastronòmiques, o bé activitats vinculades als productes de la terra. Entre altres, fins al 25 d'octubre s'estan celebrant les Jornades de l'Arròs d'Amposta, durant les quals els restaurants d'Amposta i el Poble Nou preparen menús especials amb aquest producte amb denominació d'origen.

També fins a finals de mes té lloc Calamarenys, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar, que proposen tastar les propostes de diferents restaurants de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d'Arenys. I també les Jornades Gastronòmiques de la Vinyala a Òdena, que s'estrenen amb l'objectiu de posar en relleu la importància de la tradició culinària d'Òdena d'aquesta menja exquisida molt lligada al territori de vinyes i camps de conreu que conformen el seu paisatge.

Festival de Sitges

Festival de Sitges

Propostes culturals

La cultura tampoc s'atura els pròxims dies. Així, durant el cap de setmana encara es pot gaudir del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès. També arrenca aquesta setmana el Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya a Girona i Salt, i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges.

 

A més, aquest cap de setmana se celebra el FesticAM, el Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta, i se celebren les Jornades Europees de Patrimoni, entre altres activitats.

Vall de Boí Trek Festival

Vall de Boí Trek Festival

Més propostes

Entre les múltiples activitats que hi ha arreu del territori durant els pròxims dies, cal tenir present també Aloja, la Fira Medieval Fantàstica de Banyoles, que se celebra durant el cap de setmana. I també el Vall de Boí Trek Festival, entre moltes altres activitats.

Recordem que cal seguir les indicacions sanitàries per evitar la propagació del coronavirus, així com que les activitats es poden veure alterades o modificades per la situació.

 
Destaquem