10 plans per al cap de setmana de la Diada

Arriba la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, però també moltes altres activitats arreu del territori

Ja tenim aquí el segon cap de setmana del mes de setembre. Enguany, amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya el dissabte, dia 11, però també amb moltes més activitats arreu del territori durant tot el cap de setmana.

Tot seguit en destaquem unes quantes, però no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per saber que podeu trobar a cada indret de Catalunya!

Acte institucional de la Diada a Sant Cugat del Vallès en una edició anterior. FOTO: TOT Sant Cugat

Acte institucional de la Diada a Sant Cugat del Vallès en una edició anterior

Diada Nacional de Catalunya

Aquest dissabte es commemora l'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Una jornada carregada d'actes institucionals que s'estenen arreu de Catalunya (consulteu les diferents agendes municipals), però també de mostres culturals i actes tradicionals. Igualment, la nit prèvia, la del 10 de setembre, se celebra la Marxa de Torxes a diferents municipis de Catalunya. Consulteu on a la pàgina d'Òmnium Cultural.

Cim i tomba

Cim i tomba

Propostes gastronòmiques

Per als qui els agrada el bon menjar, fins al 30 de setembre s'està celebrant la Campanya Gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba a Tossa de Mar, on 11 restaurant de la zona ofereixen menús especials amb aquest plat típic com a protagonista.

Imatge de la passada edició de La Setmana. FOTO: Cedida/La Setmana del Llibre en Català

Imatge de la passada edició de La Setmana. FOTO: Cedida/La Setmana del Llibre en Català

Propostes culturals

Si parlem de cultura, aquest diumenge finalitzen les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, on es pot gaudir de danses, músiques i cultura d'arreu del món. D'altra banda, divendres, dia 10, arrenca La Setmana del Llibre en Català a Barcelona, que s'estendrà fins al dia 19 al Moll de la Fusta.

 
 Tast de vi entre vinyes a Ascó

Tast de vi entre vinyes a Ascó

Natura i patrimoni

Com cada cap de setmana, arreu del territori es programen sortides i visites guiades per conèixer el patrimoni natural i cultural del nostre país. En destaquem algunes per a aquest cap de setmana.

Dissabte, per exemple, es pot gaudir de la Passejada amb llaüt i tast de vi entre vinyes a Ascó, fer la Ruta Guiada per La Tancada a Amposta, o participar de la Visita Guiada El Vescomtat de Cabrera a Hostalric, entre altres.

Diumenge, també són moltes les propostes, entre elles, una de les Passejades i Visites Guiades a Sant Celoni, que aquesta setmana porta per nom "Els tresors del bosc. Un joc de geocerca", o la Fira del Rellotge a Sant Feliu de Codines.

 
Destaquem