10 activitats per gaudir al màxim del cap de setmana

Les activitats es multipliquen arreu de Catalunya per tancar el mes de maig

Arriba el darrer cap de setmana del mes de maig, i amb la millora de la situació pandèmica a Catalunya, les activitats es van multiplicant arreu del territori. Propostes i activitats per a tots els gustos i edats que van des de fires fins a jornades gastronòmiques.

Tot seguit, en destaquem algunes, però no deixeu de consultar les diferents webs municipals per saber que fan a prop d'on sou vosaltres!

La Mostra, Fira d'Espectacles infantils i juvenils a Igualada, en una edició anterior

La Mostra, Fira d'Espectacles infantils i juvenils a Igualada, en una edició anterior

Fires i festes

Les fires i festes s'estenen per tot Catalunya amb l'arribada del bon temps, i adaptades a la situació sanitària actual. Així, fins al dia 30, s'està celebrant la Fira Modernista de Barcelona.

Mentrestant, del 26 al 30 de maig se celebra La Mostra, Fira d'Espectacles infantils i juvenils a Igualada, combinant l'activitat professional en línia i les propostes en viu. I els dies 29 i 30 té lloc la Fira de Sant Isidre de Solsona, que esdevé un immillorable aparador comercial, social, cultural, empresarial i turístic del Solsonès, davant d'una mescla de ramaderia, agricultura i propostes de tota mena per a públics ben diversos.

Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar

Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar

Propostes gastronòmiques

Les propostes gastronòmiques se celebren arreu del territori. Per exemple, fins al 30 de maig s'estan celebrant les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar. Així, diferents restaurants del Club de la Gastronomia us presenten els seus menús amb els fideus rossejats com a protagonistes.

Per la seva banda, el dia 1 de juny arrenca la Campanya Gastronòmica Els Fideus a la Cassola de Tossa de Mar, que s'estendrà durant tot el mes de juny a la vila. I encara és Temps de Maduixes al Maresme!

 
Museu Arqueològic de l'Esquerda a Roda de Ter,

Museu Arqueològic de l'Esquerda a Roda de Ter,

Rutes i visites

Descobrir el patrimoni i els espais del nostre país és una molt bona opció a tenir en compte els caps de setmana, hi ha diferents activitats que ho fan una mica més fàcil. Per exemple, es pot visitar el Museu Arqueològic de l'Esquerda a Roda de Ter, dedicat al poblat ibèric i medieval de l'Esquerda. El dia 29, a més, es proposa Avui fem de Neolítics a Banyoles!, una visita a l'interior de les cabanes per tal d'endinsar-se en la vida quotidiana dels homes i les dones del neolític.

El mateix dia, es pot participar d'una Ruta Guiada per La Tancada a Amposta, i diumenge se celebra l'Aplec del Castell Sant Pere de Vilademàger (La Llacuna).
 

 
Destaquem